|
zapowiedź
Vademecum dietetyki w praktyce Tom 1
Autor:
Słoma-Krześlak Małgorzata
Wydawca:
PZWL
wysyłka: po 22.12.2025
ISBN:
9788301244682
EAN:
9788301244682
oprawa:
oprawa: broszurowa
format:
235x165 mm
język:
polski
liczba stron:
900
rok wydania:
2025
(0) Sprawdź recenzje
14% rabatu
170,52 zł
Cena detaliczna:
199,00 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 170,72 zł
Opis produktuZasady bezpieczeństwa
W świecie, w którym dezinformacja żywieniowa i rosnące problemy zdrowotne stanowią jedno z największych wyzwań cywilizacyjnych, rola dietetyka jest ważniejsza niż kiedykolwiek. Autorzy podręcznika podkreślają znaczenie rzetelnej edukacji, opartej na wiarygodnych źródłach i dowodach naukowych, które są fundamentem skutecznej profilaktyki i terapii. Książka ma za zadanie wspierać specjalistów w świadomym i profesjonalnym prowadzeniu pacjentów, od poziomu indywidualnego doradztwa, przez żywienie zbiorowe, aż po działania w obszarze zdrowia publicznego. Publikacja została opracowana w formie trzytomowego kompendium, dzięki czemu każdy czytelnik może stopniowo i w uporządkowany sposób zgłębiać kluczowe zagadnienia dietetyczne. W pierwszym tomie omówiono m.in. następujące tematy: zapotrzebowanie energetyczne, makroskładniki, witaminy oraz składniki mineralne, podstawy diagnostyki laboratoryjnej, praca w zespole interdyscyplinarnym, aspekty etyczne, prawne i biznesowe związane z wykonywaniem zawodu dietetyka, medycyna stylu życia. Jednym z największych atutów podręcznika jest jego praktyczny charakter. Został przygotowany z myślą o współczesnych odbiorcach – treści są uporządkowane, syntetyczne i przedstawione w atrakcyjnej wizualnie formie, co znacząco ułatwia naukę i szybkie odnajdywanie potrzebnych informacji. Książkę wyróżniają: przejrzyste tabele, schematy i wykresy, pytania testowe, podsumowania najważniejszych faktów na końcu rozdziałów, ciekawostki ułatwiające zapamiętywanie kluczowych informacji, opisy przypadków klinicznych, dzięki którym łatwiej przełożyć teorię na realną pracę z pacjentem. Vademecum dietetyki w praktyce to wyjątkowa publikacja stworzona z myślą o studentach dietetyki, młodych specjalistach oraz wszystkich osobach pracujących w obszarze żywienia człowieka, które chcą poszerzyć swoje kompetencje i pracować zgodnie z aktualnymi standardami naukowymi.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|