Okładka książki Wielka księga słoików

Wielka księga słoików

Autor: Tanya Linton
Wydawca: MT Biznes
wysyłka: niedostępny
ISBN: 978-83-8087-520-3
EAN: 9788380875203
oprawa: miękka
podtytuł: Ponad 150 przepisów na zdrowy lunch do pracy – od sałatek i zup aż po desery!
format: 255x180x15mm
język: polski
liczba stron: 194
rok wydania: 2021
(0) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
23% rabatu
38,25 zł
Cena detaliczna: 
49,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,15

Opis produktu

Proste przepisy na zdrowe i smaczne lunche, sałatki i desery, które zamkniesz w słoiku i zabierzesz do pracy, szkoły czy na wakacje! Jeszcze kilka lat temu słoiki były zarezerwowane wyłącznie do konserwowania i przechowywania żywności. Dziś moda na dania w słoiku zaczęła obejmować cały świat. Co jest przyczyną takiego sukcesu niepozornych szklanych naczyń z jedzeniem? To przede wszystkim podręczny, wygodnie i bezpiecznie zapakowany wartościowy posiłek, który często nie wymaga nawet minuty gotowania! Zacznij korzystać ze słoików, a szybko się przekonasz, że to fantastyczne, proste i uniwersalne rozwiązanie – zwłaszcza jeśli się ma do dyspozycji smakowite i pomysłowe przepisy z tej książki. Ciesz się różnorodnością smaków podczas śniadania, lunchu oraz kolacji. W Wielkiej księdze dań w słoiku znajdziesz proste receptury nie tylko na smaczne dania na bazie makaronu i ryżu, ale również niezwykłe propozycje deserowe. Co najlepsze, wszystko przygotowuje się i przechowuje w słoiku, a czasami potem jeszcze je prosto ze słoika. Trudno o wygodniejszy posiłek! Sałatki owocowe i warzywne, o których bogactwie wartości odżywczych nikomu nie trzeba przypominać. Komponuj ulubione owoce i warzywa według przepisu lub zmodyfikuj recepturę o sezonowe produkty albo po prostu te, które masz akurat u siebie w domu. Zupy, które świetnie sprawdzą się jako lunch: przygotuj mieszankę, którą później zalejesz gorącą wodą, i ciesz się smakiem i aromatem powstałego dania – i to bez sztucznych barwników czy konserwantów! Pasty i dania z ryżem, czyli propozycja na obiad, który doda energii na resztę dnia. Wystarczy, że włożysz kolejne warstwy do słoika, zakręcisz wieczko i… obiad gotowy! Kiedy później otworzysz słoik, możesz przełożyć danie na talerz lub zjeść je prosto ze słoika. Desery to kolejna propozycja tego, co można przygotować w słoiku. Skomponuj pyszne kremy, musy czy ciasta i ciesz się ich smakiem w dowolnej chwili! Raz na zawsze pożegnaj się z problemem pod tytułem „co przygotować na lunch do pracy?”. Wypróbuj takie przepisy do słoika, jak choćby: najlepsza na świecie granola, snack-pack z hummusem, azjatycka zupa z tofu, pasta z tuńczykiem i pomidorami czy czekoladowe ciasto z malinami i kruszonką. *** Tanya Linton jest autorką książek i producentką w Home & Garden Television, gdzie nadzoruje prace nad licznymi popularnymi programami. Obecnie jest też partnerem w firmie zajmującej się produkcją telewizyjną, specjalizującej się w programach lifestyle’owych oraz dokumentalnych. Prywatnie matka trzech roześmianych chłopców.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj