Wytwarzamy ekologiczny ser ...w domu
Autor:
Przybylak Zbigniew
Wydawca:
GAJ
wysyłka: niedostępny
ISBN:
978-83-63537-17-3
EAN:
9788363537173
oprawa:
miękka
format:
a5
liczba stron:
120
rok wydania:
2015
(0) Sprawdź recenzje
27% rabatu
17,90 zł
Cena detaliczna:
24,50 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,88 zł
Opis produktu
Wytwarzamy ekologiczny ser ...w domu to druga publikacja z serii Biblioteczka Rękodzieła Ekologicznego EKO SMAK.
Sery zagrodowe, ser domowy, bez sztucznych dodatków, konserwantów i barwników - możesz przyrządzić go samodzielnie korzystając z doświadczeń tych, którzy już dawno zdecydowali się wytwarzać ser samodzielnie. Przekazujemy doświadczenia rolników ekologicznych i kucharzy wytwarzających domowe sery.
Dostępne w sklepach sery mają coraz gorszą jakość i smak. Często 'fałszuje' się je różnymi dodatkami, m.in. olejami. Coraz więcej konsumentów decyduje się na zakup tradycyjnych ekologicznych serów gospodarskich lub stara się je wytwarzać rękodzielniczo w domu.
Poradnik Wytwarzamy ekologiczny ser... w domu przygotowaliśmy po to, by pokazać, że samodzielny wyrób smacznych serów nie jest trudny. Odwołujemy się do polskiej tradycji, ale przytaczamy również kilka zagranicznych przykładów.
Przekazujemy autentyczne doświadczenia rolników ekologicznych z całego kraju. Świadomie staraliśmy się prezentować tylko najprostsze receptury i przepisy, możliwe do wykorzystania w każdym domu, zarówno w mieście jak i przede wszystkim na wsi.
Warto spróbować receptur z ksiązki Wytwarzamy ekologiczny ser, gdyż tradycyjne ekologiczne sery są najcenniejsze biologicznie i zdrowotnie.
Sięgając po poradnik Wytwarzamy ekologiczny ser poznasz / zobaczysz / zrozumiesz:
- przepisy na sery wytwarzane w gospodarstwach ekologicznych i małych
- serowarniach całej Polski
- domowy wyrób serów krok po kroku (dokładnie opisane zdjęcia)
- opisy walorów zdrowotnych i dietetycznych różnych rodzajów serów
- receptury najsławniejszych polskich kucharek z XIX i XX wieku
- receptury na tradycyjne sery z różnych regionów Polski i Europy
- jakie mleko najlepiej używać do wytwarzania sera
- co trzeba mieć, aby wytwarzać najbardziej wartościowy ser
- jak otrzymać własne podpuszczki (także wegetariańskie)
- praktyczne porady, wskazówki i ciekawostki
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|