Okładka książki Zasady żywienia Podręcznik Część 1

Zasady żywienia Podręcznik Część 1

Wydawca: WSiP
wysyłka: 48h
ISBN: 978-83-02-15258-0
EAN: 9788302152580
oprawa: Miękka
podtytuł: Technik żywienia i usług gastronomicznych Kwalifikacja T.15.1
format: 242x174 mm
język: polski
liczba stron: 256
rok wydania: 2021
(0) Sprawdź recenzje
10% rabatu
54,90 zł
Cena detaliczna: 
60,70 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 52,48

Opis produktu

Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji HGT.12
Znany i lubiany podręcznik, który starannie omawia składniki pokarmowe i ich rolę w żywieniu człowieka. Dokładne schematy i przystępne wyjaśnienia ułatwiają zrozumienie skomplikowanej tematyki biochemicznej.
Podkreśla znaczenie właściwego odżywiania się i przestrzega przed często popełnianymi w tym zakresie błędami. Publikacja omawia układ pokarmowy i metabolizm poszczególnych składników żywnościowych. Następnie wprowadza w zagadnienia gospodarki energetycznej organizmu, związanym z nią zapotrzebowaniem na poszczególne składniki oraz normami żywieniowymi. Podręcznik odwołuje się do najnowszych zaleceń dietetyków.
Treść urozmaica bogaty materiał zdjęciowy. Pytania i polecenia pomagają samodzielnie sprawdzić poziom opanowanej wiedzy.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj