Zawód Sommelier
Autor:
Prange-Barczyński Tomasz
Wydawca:
Magazyn Wino
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788361241003
EAN:
9788361241003
oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
podtytuł:
czyli jak właściwie podawać i skutecznie sprzedawać wino w restauracji
format:
14.5x23.5cm
język:
polski
liczba stron:
160
rok wydania:
2007
(0) Sprawdź recenzje
30% rabatu
35,91 zł
Cena detaliczna:
51,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,86 zł
Opis produktu
Według najprostszej definicji sommelier to nikt inny, jak kelner odpowiedzialny w restauracji za serwis napojów, ze szczególnym uwzględnieniem wina. Tylko tyle i aż tyle.
W restauracjach, w których wino odgrywa równorzędną serwowanym potrawom rolę, funkcja sommeliera to coś znacznie więcej.
Właściwym współczesnym określeniem wobec sommeliera będzie raczej menedżer restauracji odpowiedzialny za wino i inne napoje oraz cygara, funkcja ta bowiem wykracza daleko poza ramy klasycznego terminu "kelner".
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|