![]() Zioła, ziółka i… Baziółka
Wydawca:
Prószyński Media
wysyłka: 48h
ISBN:
978-83-8391-016-1
EAN:
9788383910161
oprawa:
Twarda
format:
245x195x22mm
język:
polski
liczba stron:
240
rok wydania:
2024
(2) Sprawdź recenzje
41% rabatu
41,39 zł
Cena detaliczna:
69,99 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,39 zł
Opis produktuZasady bezpieczeństwa"Zioła, ziółka i Baziółka" to niezwykła książka pełna wyrafinowanych zdjęć i sprawdzonych przypisów na 103 potrawy z użyciem ziół Baziółka. Znajdziecie w niej kompleksową wiedzę z zakresu wykorzystania ziół i mikroliści w kuchni, informacje o ich właściwościach odżywczych, a także ciekawostki zdrowotne i podpowiedzi znanych kucharzy i botaników, modyfikacje tradycyjnych receptur, tipy zero waste i wersje wege dla entuzjastów kuchni roślinnej. "Zioła, ziółka i Baziółka" to propozycje szybkich w przygotowaniu śniadań, dań obiadowych, od święta, a także prostych posiłków do przyrządzania z dziećmi. Do tego sprawdzone pomysły na wypieki z zastosowaniem ziół, a nawet zdrowy fast food i dania grillowe. Jeszcze tyle aromatycznych przepisów nie znalazło się w jednej książce kulinarnej! "Zioła, ziółka i Baziółka" to: - porady kulinarne Tomasza Jakubiaka, kucharza i osobowości telewizyjnej, - przepisy i podpowiedzi Katarzyny Gubały, ekoosobowości i wege diet coacha, - ciekawostki i praktyczne informacje Michała Mazika, kreatywnego ogrodnika i pasjonata ziołolecznictwa. "Zioła, ziółka i Baziółka" to bogate źródło informacji i ciekawostek o najpopularniejszych ziołach i ich dobroczynnym wpływie na nasz organizm. Ta wyjątkowa publikacja powstała w duchu poszanowania natury, z ekologicznym podejściem i w nurcie zero waste. W książce znalazły się porady na wykorzystanie świeżych ziół i mikroliści, pomysły pielęgnacyjne i wskazówki zdrowotne. Recenzje:✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Jak ważne jest, zastosowanie ziół w smakowaniu codziennych kulinarnych potraw wie ten, kto dba o zdrowie, pragnie poznać i odkrywać nowe przepisy, które będą stanowić inspiracje dla znacznej poprawy samopoczucia i dzielenie się nim z innymi chcącymi zmienić dotychczasowy tryb życia na nieco bogatszy w witaminy dodając je do ulubionego dania.
Zanim przystąpimy, do przyrządzenia zdrowych przysmaków potrzebna będzie nam zgromadzona teoretyczna wiedza o ziołach, ziółkach i baziółkach, gdyż istotne jest to, co stanowi główny ich składnik. Uważam, że potrzebni są do tego doświadczeni autorzy, którzy udzielą z największą przyjemnością porad, wskażą odpowiednią drogę, jak wykonać smaczny i zdrowy posiłek oraz podpowiedzą sposoby na to, jak można samemu spróbować wyprodukować zioła, które będą nam służyć w zdrowym odżywianiu się. Katarzyna Gubała, Tomasz Jakubiak, Michał Mazik są znakomitymi pełnymi energii telewizyjnymi osobowościami, którzy potrafią być aktywni zawodowo. Każdy z autorów ceni sobie dobry smak kulinarnej podróży i chce, aby czytelnik wyruszył z nimi w głąb 103 przepisów, które będą łatwym pierwszym krokiem do ponownego odtworzenia ich z pamięci. Twórczość Katarzyny Gubały, Tomasza Jakubiaka miałam okazję wcześniej poznać i spodobało mi się ich właściwe podejście do tego, jak można miło spędzić czas w kuchni i z uśmiechem wykonać przepis, który ma w sobie wiele kulinarnej delicji. Natomiast u Pana Michała Mazika ujęło mnie to, że potrafi pomysłowo i bezpiecznie opisać, w jaki sposób należy samodzielnie w warunkach domowych zasadzić ulubione zioła, aby można było je na samym końcu spożytkować, cieszyć się z tego, że poprzez konkretnie udzielone i sprawdzone wskazówki znalazło się czas na wypełnienie pustej przestrzeni mieszkaniowej, która wymaga, odpowiedniego zadbania o nią pamiętając o zachowaniu zasad prawidłowej pielęgnacji. Warto jest na samym początku przeczytać wstęp, gdyż zawiera cenne informacje, jakimi głównymi tematami będą zajmować się autorzy i co jest najważniejsze podczas konsumpcji ziół, a czego należy unikać i które z nich są najczęściej używane. Nie można zapominać o tym, że należy rozważnie stosować zioła ze względu na to, że mają wady i zalety. Łatwo jest wyciągnąć wnioski, że jednak zioła mają więcej zalet, a to jest, istotne dodając ich do wszelkiego rodzaju dań. Książka nie posiada rozdziałów, zaprezentowane zostały piękne zdjęcia 103 przepisów pysznych i zdrowych, które będą stanowiły kulinarną zachętę do rodzinnego przygotowania posiłków oraz na samym końcu znajduje się pozostawione miejsce do sporządzania notatek. Warto jest przeczytać tę książkę. ✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: ewa
ioła,ziółka i baziółka są wspaniałym współnym dziełem :
Zioła, ziółka i… Baziółka” to: – porady kulinarne Tomasza Jakubiaka, kucharza i osobowości telewizyjnej, – przepisy i podpowiedzi Katarzyny Gubały, ekoosobowości i wege diet coacha, – ciekawostki i praktyczne informacje Michała Mazika, kreatywnego ogrodnika i pasjonata ziołolecznictwa. Bardzo szczytny cel przyświeca sprzedaży tej książki , mianowicie leczenie Tomka Jakubiaka. Znajdziemy w niej proste i praktyczne przepisy nie tylko na sniadania i dania obiadowe,ale również grill i fast foody, a wszystko można wspaniale połąćzyć robiąc te dania w formie zabawy z dziećmi. Książka jest pełna zdjęć i sprawdzonych przepisów ,a jest ich ponad 100! Udowadnia nam,żę zioła potrafia nawet proste dania zamienić w arcydzieła sztuki kulinarnej, bo jakże by inaczej, ja sobie kuchni bez ziół pachnącej nie wyobrażam! Do tego masa ciekawostek o popularnych ziolach i ich dobroczynnym działaniu,no po prostu pięknę połączenie przyjemnego z pożytecznym ! x
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|