Okładka książki Dukkah, kumin i włoszczyzna. Wegetariańska kuchnia bliskowschodnia

Dukkah, kumin i włoszczyzna. Wegetariańska kuchnia bliskowschodnia

Wydawca: Marginesy
wysyłka: 48h
ISBN: 978-83-67790-69-7
EAN: 9788367790697
oprawa: Twarda
format: 604x295 mm
język: polski
liczba stron: 352
rok wydania: 2023
(0) Sprawdź recenzje
43% rabatu
57,38 zł
Cena detaliczna: 
99,90 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 57,47

Opis produktu

Prawdziwa skarbnica inspiracji dla miłośników kuchni wegetariańskiej i wegańskiej oraz aromatów Bliskiego Wschodu

Samar Khanafer, finalistka trzeciej edycji MasterChefa i autorka dwóch bestsellerowych książek kulinarnych, powraca z wyjątkową pozycją, która przeniesie was do pachnącego kardamonem i wodą z kwiatów pomarańczy Libanu.

Książka zawiera ponad 130 wegetariańskich i wegańskich przepisów zarówno na tradycyjne bliskowschodnie dania, takie jak kremowy humus czy chrupiący falafel, jak i na nowoczesne interpretacje arabskich klasyków, jak kafta z soczewicy czy roślinna wersja kibbeh nayeh. Autorka łączy sezonowe składniki, które znajdziecie w lokalnym warzywniaku i na bazarku, z bliskowschodnimi przyprawami, dzięki czemu łatwo wyczarujecie w swojej kuchni orientalne manouche, mkhabasę, batata harra, foul, harirę, makloubeh

Dukkah, kumin i włoszczyzna to kulinarny przewodnik po Bliskim Wschodzie, który sprawi, że na chwilę poczujecie się jak w tętniącym życiem Bejrucie i spróbujecie jednej z najlepszych kuchni na świecie.

x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj