Jadłonomia. Kuchnia roślinna
Autor:
Dymek Marta
Wydawca:
Dwie Siostry
wysyłka: niedostępny
ISBN:
978-83-63696-18-4
EAN:
9788363696184
oprawa:
Twarda
podtytuł:
Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan
format:
22x28 cm
język:
polski
liczba stron:
288
rok wydania:
2014
(0) Sprawdź recenzje
45% rabatu
37,95 zł
Cena detaliczna:
69,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,95 zł
Opis produktuJadłonomia - Marta DymekKsiążkę Jadłonomia wydało wydawnictwo Dwie Siostry. Jest ona zbiorem przepisów i porad dotyczących wegańskiej kuchni roślinnej.Marta DymekWeganka, autorka bloga Jadłonomia, na którym opisuje jak przygotowywać dania roślinne.100 przepisów kuchni roślinnejW Jadłonomii znajdziemy ponad 100 przepisów na dania wegańskie. Dymek przygotowała przepisy na popularne potrawy wegetariańskie: ciasto marchewkowe, pasztet z selera i jarmuż. Jadłonomia jest podzielona tematycznie, znajdziemy w niej działy: rośliny strączkowe, rośliny zielone, kapusty, zioła.Fragment książki JadłonomiaHummus To przepis, po który pojechałam aż do Izraela. Na miejscu zjadłam litry hummusu, przepytałam dziesiątki osób i zajrzałam do kuchni wielu hummusiji. Jak się okazało, sekret dobrego hummusu tkwi w dużej ilości dobrej tahiny i lodowatej wodzie. Składniki: 1 szklanka ciecierzycy 1 szklanka jasnej tahiny 2 ząbki czosnku 1/3 szklanki lodowatej wody 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka sody oczyszczonej Sól Przygotowanie: • Dzień wcześniej ciecierzycę zalać ½ litra zimnej wody, dodać łyżeczkę sody oczyszczonej i pozostawić na noc. • Następnego dnia ciecierzycę odcedzić i przepłukać, a potem zalać dużą ilością wody, dodać ½ łyżeczki sody oczyszczonej, zagotować i gotować na małym ogniu około 40 minut – do czasu, aż ziarna będą się dawały łatwo rozgnieść w palcach i zrobią się maślane w środku. • Ugotowaną ciecierzycę odcedzić i przepłukać. Dodać taninę, posiekany czosnek i sok z cytryny i zmiksować na bardzo gładką pastę. Do gęstej pasty powoli dolewać wodę, cały czas miksując. Po wlaniu całej wody miksować przez 2-3 minuty – do czasu, aż pasta idealnie się z nią połączy. • Gotowy humus schłodzić. Skropić oliwą i posypać natką pietruszki i słodką papryką albo zatarem. Podać ze świeżym pieczywem albo surowymi warzywami pokrojonymi w słupki. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|