Okładka książki Jedzenie intuicyjne. Bez radykalnych zasad, zakazów i diet

Jedzenie intuicyjne. Bez radykalnych zasad, zakazów i diet

Wydawca: Marginesy
wysyłka: 48h
ISBN: 9788367157049
EAN: 9788367157049
oprawa: miękka ze skrzydełkami
podtytuł: Bez radykalnych zasad, zakazów i diet
format: 220x145x30mm
język: polski
liczba stron: 416
rok wydania: 2022
(0) Sprawdź recenzje
42% rabatu
31,74 zł
Cena detaliczna: 
54,90 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,99

Opis produktu

Najnowsze, uaktualnione i uzupełnione wydanie bestsellera żywieniowego. Jak radzić sobie z emocjami i stresem bez zajadania ich? Dietetyczki z ogromnym doświadczeniem w leczeniu i profilaktyce zaburzeń odżywiania przedstawiają rewolucyjny program żywieniowy, który raz na zawsze pomoże ci wyrwać się z zaklętego kręgu diet i odzyskać radość z jedzenia. Dziesięć prostych zasad popartych setkami badań stało się dla wielu wybawieniem od ciągłych nieskutecznych diet i zadręczania się z powodu każdej dodatkowej kalorii trafiającej na talerz. Autorki dowodzą, że wystarczy w miejsce złych nawyków wykształcić własny, indywidualny dla każdego z nas model zdrowego, zgodnego z potrzebami organizmu odżywiania. Wyjaśniają niebezpieczeństwa płynące z kultury odchudzania i zachęcają do przyjęcia ciałopozytywności, nawiązania prawidłowej relacji z jedzeniem i zaufania swojej wewnętrznej mądrości. Jak na mowo poczuć satysfakcję płynącą z posiłków? Jak zacząć szanować swoje ciało bez względu na jego wiek czy rozmiar? Jak zacząć wsłuchiwać się we własny organizm i monitorować jego reakcje, by w końcu docenić tak samo głód, jak poczucie sytości? Ta książka pomaga na nowo zaprzyjaźnić się z jedzeniem. Evelyn Tribole (magister dietetyki, specjalistka w dziedzinie leczenia zaburzeń odżywiania) jest autorką dziewięciu książek, prowadzi prywatną praktykę w Kalifornii. Szkoli specjalistów z całego świata, przekazując im wiedzę dotyczącą tego, jak mogą uczyć swoich klientów budowania zdrowej relacji z jedzeniem, własnymi ciałem i umysłem. Występowała jako specjalistka do spraw odżywiania w programie Good Morning America, była rzeczniczką Akademii Odżywiania i Dietetyki i pisała artykuły dla miesięcznika „Shape”. W 1984 roku wzięła udział w kwalifikacjach olimpijskich do pierwszego w historii kobiecego maratonu. Chociaż dziś nie startuje już w zawodach, uwielbia grę w ping-ponga i piesze wędrówki. Najbardziej lubi jeść czekoladę – zwłaszcza kiedy może się nią spokojnie delektować. Elyse Resch (magister dietetyki, specjalistka w dziedzinie leczenia zaburzeń odżywiania, wykładowczyni w Academy of Nutrition and Dietetics, prowadzi prywatną praktykę w Kalifornii. Specjalizuje się w intuicyjnym odżywianiu, programie Zdrowie w Każdym Rozmiarze oraz leczeniu zaburzeń odżywiania. Ma na koncie liczne publikacje w prasie. Regularnie wygłasza wykłady, bierze udział w podcastach i udziela wywiadów dla mediów. Pomaga swoim pacjentom odrzucić reżim odchudzania. Jej filozofia opiera się na kształtowaniu pozytywnego stosunku do własnego ciała i nauce wsłuchiwania się w mądrość organizmu. Superwizuje oraz szkoli doradców do spraw odżywiania.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj