nowość
![]() Nóż w Pinocie
Autor:
Prange-Barczyński Tomasz
Wydawca:
Pascal
wysyłka: 48h
ISBN:
9788383174426
EAN:
9788383174426
oprawa:
Twarda
format:
16.3x23.5cm
język:
polski
liczba stron:
272
rok wydania:
2025
(0) Sprawdź recenzje
46% rabatu
48,31 zł
Cena detaliczna:
89,99 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 50,56 zł
Opis produktuZasady bezpieczeństwa
Jakie wino wybrać do steków, a co do szparagów, gołąbków, wegeburgera czy okonia? Żyjemy w szczęśliwej epoce powszechnej dostępności win z każdego niemal zakątku globu. Nie inaczej jest z kuchnią – pizza, curry, kimchi, burger, boeuf bourgignon, sushi albo wiener schnitzel, ryby z drugiego końca kontynentu i warzywa z ekologicznej uprawy pod miastem – wszystko to mamy w zasięgu ręki. Takie bogactwo daje możliwość niezliczonych kombinacji, gdy przychodzi do wybrania wina do potrawy, albo na odwrót – dania do butelki, którą akurat dzisiaj bardzo chcemy otworzyć. Często najpierw wybieram na kolację wino, a dopiero potem zastanawiam się, co do niego ugotować. W Nożu w pinocie znajdziecie wykaz około 250 odmian i rodzajów win wraz z pasującymi do nich daniami. I setki konkretnych podpowiedzi: co podać do pizzy, ryb, kuchni wegetariańskiej, sałat czy deserów. Przedstawiam najlepsze pary wina z klasykami kuchni polskiej oraz zaskakujące połączenia, jakie wykreowali znani sommelierzy. A na deser: historie menu z całego świata, których miałem przyjemność doświadczyć. Tomasz Prange-Barczyński
x
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|