Obowiązki i odpowiedzialność przedsiębiorcy sektora spożywczego
                            Autor:
                            
                                        Jackiewicz Barbara
                            
                         
                    
                        Wydawca: 
                                    ODDK
                        
                     
                wysyłka: niedostępny 
                        
                            ISBN:
                            
9788374264976                            
                         
                        
                            EAN:
                            
9788374264976                            
                         
                        
                            oprawa:
                            
Miękka                            
                         
                        
                            podtytuł:
                            
podlegającego kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej                            
                         
                        
                            format:
                            
16.5x23.5cm                            
                         
                        
                            język:
                            
polski                            
                         
                                        
                            liczba stron:
                            
84                            
                         
                        
                            rok wydania:
                            
2008                            
                         
                                            (0) Sprawdź recenzje 
            14% rabatu 
                54,05 zł
                    Cena detaliczna:  
                        63,00 zł 
                    
                    dodaj do schowka
                 
                
            
                    koszty dostawy
                 
                Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,05 zł 
        Opis produktuZasady bezpieczeństwa
                Zapisy w prawie żywnościowym nie zawsze jednoznacznie i wprost formułują obowiązek, któremu musi sprostać przedsiębiorca. Jak bowiem rozumieć stosowane w rozporządzeniach zwroty typu: „tam gdzie to konieczne, tam gdzie to niezbędne, tam gdzie to stosowne; warunki konieczne, właściwe do zapewnienia bezpieczeństwa żywności” itp.? Nowe podejście do kwestii odpowiedzialności za bezpieczeństwo żywności zapisane w obowiązujących aktach prawnych wymaga od przedsiębiorcy dużej wiedzy i świadomego działania.
Pierwszy poziom kontroli w zakresie bezpieczeństwa żywności obowiązany jest zapewnić przedsiębiorca w ramach kontroli wewnętrznej (samokontroli), natomiast urzędowa kontrola sprawowana przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej tworzy drugi poziom kontroli.
             
            
        x 
         
    
            Uwaga!!!
         
        
            Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
         
        TAK 
            NIE 
         
    
            Wybierz wariant produktu
         
         |