Sery, masło, jogurt, kefir
Autor:
Hanreich Lotte
Zeltner Edith
Wydawca:
Multico
wysyłka: niedostępny
ISBN:
978-83-7073-763-4
EAN:
9788370737634
oprawa:
Twarda
format:
15.2x21.5cm
język:
polski
Seria:
TRADYCYJNY SMAK
liczba stron:
176
rok wydania:
2009
(0) Sprawdź recenzje
40% rabatu
21,05 zł
Cena detaliczna:
35,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,01 zł
Opis produktu
Untitled document Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego? Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał - zawsze świeży, bez konserwantów. Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki zrobiliśmy sami. Nasz poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.:♦ twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel♦ bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę♦ ser monastyrski i ser piwny♦ sery pleśniowe - brie, camembert, roquefort ♦ sery półtwarde i twarde - tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan♦ śmietanę i masło♦ zsiadłe mleko, jogurt i kefir Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serów Praktyczny poradnik dla domowych serowarów.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|