Sporządzanie potraw i napojów Kw. TG.07 cz.1 WSiP
Autor:
Zienkiewicz Marzanna Teresa
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
ISBN:
978-83-02-17359-2
EAN:
9788302173592
oprawa:
miękka
podtytuł:
Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz
format:
245x170x21mm
język:
polski
liczba stron:
456
rok wydania:
2022
(0) Sprawdź recenzje
10% rabatu
69,20 zł
Cena detaliczna:
76,60 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,14 zł
Opis produktu
W podręczniku omówiono zagadnienia z zakresu PDG, KPS, BHP oraz kwalifikacji TG07, która dotyczy wyposażenia zakładów gastronomicznych. Publikacja stanowi swoisty przewodnik dla osoby kształcącej się w zawodzie kucharza lub technika żywienia i usług gastronomicznych. Autorka najpierw przedstawia problematykę BHP, ze szczególnym uwzględnieniem zasad bezpiecznej pracy na stanowisku kucharza, następnie wprowadza w zagadnienia ekonomiczne, opisuje najważniejsze postanowienia prawa pracy, kwestie umów o pracę i zakładania własnej działalności gospodarczej, dzięki czemu uczeń może zobaczyć swoje przyszłe miejsce na rynku pracy. W podręczniku zostało także zaprezentowane wyposażenie poszczególnych typów lokali gastronomicznych. Autorka tłumaczy też, jak ważne są kondycja psychiczna pracownika i jego kultura osobista. Te ostatnie zagadnienia zostały omówione razem z efektami kształcenia KPS.
Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Przedstawiono tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|