Okładka książki Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07. Część 2
Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne

Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07. Część 2 Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne

Wydawca: WSiP
wysyłka: 48h
ISBN: 978-83-02-17360-8
EAN: 9788302173608
oprawa: Miękka
podtytuł: Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz
format: 242x171 mm
język: polski
liczba stron: 680
rok wydania: 2022
(0) Sprawdź recenzje
13% rabatu
66,30 zł
Cena detaliczna: 
76,60 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,30

Opis produktu

W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji HGT.02. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi zdobycie wszystkich niezbędnych informacji o danym surowcu i jego nwykorzystaniu kulinarnym. Na końcu podręcznika znajdują się wybrane receptury.
Oddzielenie części teoretycznej od ćwiczeń praktycznych ułatwia uczniowi przygotowanie się do poszczególnych części egzaminu potwierdzającego kwalifikację w zawodzie.
Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zaprezentowano tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.

x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj