|   Hotelarstwo Usługi Zarządzanie Procesy koncentracji
                            Autor:
                            
                                        Misala Józef
                            
                         
                        Wydawca: 
                                    PWE
                        
                     wysyłka: 48h 
                            ISBN:
                            
978-83-208-2329-5                            
                         
                            EAN:
                            
9788320823295                            
                         
                            oprawa:
                            
Miękka                            
                         
                            podtytuł:
                            
Usługi Zarządzanie Procesy koncentracji                            
                         
                            format:
                            
236x162x13mm                            
                         
                            język:
                            
polski                            
                         
                            liczba stron:
                            
300                            
                         
                            rok wydania:
                            
2022                            
                         (0) Sprawdź recenzje 29% rabatu45,95 zł Cena detaliczna:  64,90 zł 
                                DODAJ DO KOSZYKA 
                    dodaj do schowka
                 
                    koszty dostawy
                 Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,95 zł Opis produktuZasady bezpieczeństwa
                Motywem napisania niniejszej książki było dążenie do prezentacji roli hotelarstwa na rynku turystycznym, ukazanie kierunków zmian zarówno w jego systemie zarządzania, jak i rozwoju, głównie wymuszanych przez zmiany zachodzące w jego otoczeniu. Książka składa się z ośmiu rozdziałów. W rozdziale 1 scharakteryzowano istotę hotelarstwa, kryteria klasyfikacji hoteli oraz rolę hotelarstwa w obsłudze ruchu turystycznego. W rozdziale 2 zaprezentowano podstawowe rodzaje współczesnej turystycznej bazy noclegowej. Rozdział 3 prezentuje składniki głównej, cząstkowej usługi hotelowej, tj. usługi zakwaterowania. Kolejny rozdział 4 przedstawia m.in. istotę gastronomii i jej rolę w hotelarstwie, zakres usług gastronomicznych w hotelach i kierunki ich rozwoju. W rozdziale 5 scharakteryzowano główne usługi dodatkowe w hotelach. Rozdział 6 przedstawia specyfikę zarządzania przedsiębiorstwem hotelarskim. Rozdział 7 ukazuje funkcje głównych służb hotelu. Końcowy rozdział 8 prezentuje procesy koncentracji i integracji w hotelarstwie. Praca jest wynikiem wieloletnich zainteresowań naukowych Autora. Książka jest adresowana głównie do studentów studiów ekonomicznych i wychowania fizycznego, studiujących na kierunku turystyka i rekreacja. Pomyślana jest jako opracowanie służące prowadzeniu wykładu z przedmiotu podstawy hotelarstwa. Może być także przydatna osobom i menedżerom zarządzającym firmami hotelarskimi. x   
            Uwaga!!!
         
            Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
         TAK NIE   
            Wybierz wariant produktu
         |