Okładka książki Inwentaryzacja od A do Z z uwzględnieniem stanowiska Komitetu Standardów Rachunkowości

Wydawca: ODDK
wysyłka: niedostępny
ISBN: 9788378043355
EAN: 9788378043355
oprawa: Miękka
podtytuł: z uwzględnieniem stanowiska Komitetu Standardów Rachunkowości
format: 17.0x24.0cm
język: polski
liczba stron: 232
rok wydania: 2016
(0) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
15% rabatu
116,64 zł
Cena detaliczna:
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 116,64

Opis produktu

Wszystko o zasadach i technikach dokonywania inwentaryzacji – fachowy komentarz, wzory dokumentów, praktyczne wskazówki. WAŻNE - publikacja uwzględnia najnowsze wymogi wynikające ze Stanowiska Komitetu Standardów Rachunkowości w sprawie inwentaryzacji drogą spisu z natury zapasów materiałów, towarów, wyrobów gotowych i półproduktów (Dz.Urz. MF z dnia 28 lipca 2016 r. poz. 55). Autorka szczegółowo omawia: - zasady organizacji i dokumentacji inwentaryzacji (podział kompetencji, zakres obowiązków osób odpowiedzialnych, etapy i terminy przeprowadzania) -metody inwentaryzacji (spis z natury, potwierdzenie sald, weryfikacja) -procedury ustalania i rozliczania oraz dokumentowania różnic inwentaryzacyjnych w księgach rachunkowych, a także w księdze przychodów i rozchodów oraz problematykę podatku VAT w aspekcie zaistniałych niedoborów i otrzymanych za nie odszkodowań. Wiele uwagi poświęcono również uregulowanym w ustawie o rachunkowości zasadom ewidencji i wyceny rzeczowych składników obrotowych oraz opracowanym przez Komitet Standardów Rachunkowości regułom dotyczącym inwentaryzacji zapasów drogą spisu z natury. Komentarz uwzględnia również problemy związane z korektą kosztów uzyskania przychodów dla celów podatku dochodowego. Opracowanie wzbogacają wzory niezbędnej dokumentacji, przykłady liczbowe i schematy ewidencyjne.
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE