Okładka książki Produkty nowej generacji
W książce omówiono zagadnienia związane z nowymi technologiami stosowanymi w różnych grupach produktów: kosmetykach, napojach energetyzujących, używkach, suplementach diety oraz, przede wszystkim, żywności. Pokazano, jak na przestrzeni wiek
24% rabatu
43,88
58,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 43,88
Okładka książki Ekonomiczne problemy fałszowania żywności
Praca ma charakter monografii dojrzałej naukowo, w pełni udokumentowanej empirycznie, rozprawy wnoszącej nowe wartości do teorii ekonomii i polityki gospodarczej. Wydobycie i naświetlenie problematyki phishingu i powiązanie jej z gospodarką
28% rabatu
27,09
37,80 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,09
Okładka książki Urzędowa kontrola żywności: teoria i praktyka
Zbiór tekstów poświęconych analizie obecnych rozwiązań oraz projektowanych modeli funkcjonowania urzędowej kontroli żywności w Polsce w kontekście prawa administracyjnego, finansowego, rolnego i żywnościowego. Autorzy poruszają kwestie: sys
28% rabatu
22,20
31,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,20
Okładka książki Homebrew Beyond the Basics
Homebrew Beyond the Basics
Wydawca: GMC Group
wysyłka: niedostępny
Want to take total control of the beer-making process? Move beyond extract brewing and go all-grain. Richly illustrated and easy to follow, this book explains it all, from grain selection and water chemistry to sour beers and wood-ageing. E
19% rabatu
65,77
81,55 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 65,77
Okładka książki Wielkie oszustwo na talerzu
Wielkie oszustwo na talerzu
Autor: Pandiani M.
wysyłka: niedostępny
„Dieta wraz z odpowiednią suplementacją żywieniową staje się bardzo ważnym czynnikiem służącym profilaktyce i leczeniu wielu problemów człowieka. Żywność musi być łatwo przetwarzana na energię, bez magazynowania jej w postaci tłuszczów. Dzi
41% rabatu
2,37
4,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 2,37
Okładka książki Inżynieria biochemiczna
Książka wprowadza studentów kierunków technicznych wyższych uczelni w zagadnienia biochemii i mikrobiologii, a studentom biotechnologii przybliża termodynamikę i kinetykę zjawisk transportowych, reakcji enzymatycznych oraz wzrostu drobnoust
19% rabatu
67,75
84,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 57,43
Opakowanie Młynarstwo tradycyjne Wczoraj dziś jutro...
Dawny świat młynarstwa znamy dziś przede wszystkim z literatury czy filmu, ewentualnie zetknęliśmy się z nim w muzeum. Wiatraki i młyny poruszane kołem wodnym, niegdyś powszechnie występujące w wiejskim krajobrazie, spotkać można niemal wył
27% rabatu
57,80
79,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 57,80
Okładka książki W kieracie ubojni
W kieracie ubojni
Autor: Rabizo Ilona
Wydawca: Bractwo Trojka
wysyłka: niedostępny
„W kieracie ubojni” to pozycja przedstawiająca z aktywistycznej perspektywy kwestie rozwoju przemysłu mięsnego. Ilona Rabizo we Wstępie do swojej książki pisze: "... w mojej analizie ważne jest spojrzenie na proces produkcji całościowo: od
31% rabatu
19,91
29,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,91
Okładka książki Obywatel Coke. Kapitalizm według Coca Coli
HISTORIA KULTOWEGO NAPOJU. Książka zajmująco opowiada o tym, jak firma za pomocą outsourcingu, wsparcia rządu, narzędzi rynkowych oraz lobbingu zbudowała globalne imperium. Coca-Cola wyrosła na giganta w czasach, gdy zasoby były ogólnie dos
41% rabatu
23,51
39,90 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,51
Okładka książki Kultura bezpieczeństwa żywności
Pomimo nieustających afer na rynku żywności, istota i rola kultury bezpieczeństwa żywności jest tematem stosunkowo nowym, nie tylko w naszym kraju. Jest to jednak temat bardzo istotny, gdyż przyjmuje się, iż brak tej kultury, brak troski o
25% rabatu
36,21
48,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,21
Okładka książki Biotechnologia żywności
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W drugim wydan
39% rabatu
63,29
104,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 63,01
Okładka książki Ukryte toksyny
Ukryte toksyny
Autor: Mike Adams
Wydawca: Esprit
wysyłka: niedostępny
Za każdym razem, kiedy badania wykazywały alarmujące wyniki zawartości ołowiu, aluminium, wolframu, rtęci i arsenu oraz innych toksycznych składników w codziennych pokarmach, w zdrowej żywności, w smakołykach dla zwierząt, jak również w cer
44% rabatu
16,61
29,90 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,61
Okładka książki Podstawy biotechnologii przemysłowej
Książka dotyczy poprawnej realizacji procesów i operacji biotechnologicznych, a przede wszystkim optymalizacji oraz doboru warunków technicznych i technologicznych decydujących o jakości gotowych bioproduktów. Najwięcej miejsca poświęcono i
19% rabatu
83,88
104,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 77,38
Okładka książki System prawa żywnościowego
Opracowanie, mające charakter systemu prawa, ujmuje prawo żywnościowe jako wyodrębnioną dyscyplinę o znaczącym obszarze regulacji bezpieczeństwa i jakości żywności, zawierającą wymagania wobec rolników i przedsiębiorców w całym łańcuchu żyw
25% rabatu
180,18
239,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 180,18
Okładka książki Informacyjno-decyzyjne determinanty transportowej obsługi przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego
W warunkach rynkowego działania przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego istotna jest sprawna obsługa transportowa procesów zaopatrzenia, produkcji i dystrybucji. Przedsiębiorstwa muszą więc wywierać określony wpływ na strukturę systemów inform
14% rabatu
25,18
29,40 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,18
Okładka książki Bezpieczeństwo i jakość żywności
Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób przedstawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością żywności. Tematyka ta należy obecnie do jednego z głównych nurtów rozważań w obszarze współczesnych problem
40% rabatu
53,33
89,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 53,33
Okładka książki Enzymy w technologii spożywczej
Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś około 800 p.n.e. zaczęto wykorzystywać żołądki bydł
45% rabatu
57,20
104,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,45
Okładka książki Repetytorium + testy Egzamin zawodowy Kwalifikacja T.6 Kucharz technik żywienia i usług gastronomicznych
Publikacja sprawdza poziom opanowania materiału z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Pozwala uczniowi powtórzyć najważniejsze wiadomości, pomaga uporządkować wiedzę przed egzaminem. Wskazuje mu tematy, które stanowią
15% rabatu
36,40
43,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,40
Okładka książki Maszyny i urządzenia przemysłu żywnościowego
Rozdrabnianie Sortowanie ciał ziarnistych Prasowanie Mieszanie układów ciecz-ciecz i ciecz-ciało stałe Filtracja Sedymentacja
9% rabatu
17,13
18,90 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,13
Okładka książki Innowacje w opakowaniach żywności i napojów
To książka dla osób poszukujących nisz w innowacyjnej działalności gospodarczej i naukowej. Na podstawie analizy informacji zamieszczonych w publikacji można wyrobić sobie opinię o kierunku, w którym idzie światowa gospodarka w zakresie opa
29% rabatu
60,04
84,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 59,76
Liczba wyświetlanych pozycji:
1
2
3
4
5
8
Idź do strony:
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj