Want to take total control of the beer-making process? Move beyond extract brewing and go all-grain. Richly illustrated and easy to follow, this book explains it all, from grain selection and water chemistry to sour beers and wood-ageing. E
19% rabatu
65,77 zł
81,55 zł
niedostępny
„Dieta wraz z odpowiednią suplementacją żywieniową staje się bardzo ważnym czynnikiem służącym profilaktyce i leczeniu wielu problemów człowieka. Żywność musi być łatwo przetwarzana na energię, bez magazynowania jej w postaci tłuszczów. Dzi
41% rabatu
2,37 zł
4,00 zł
niedostępny
Inżynieria biochemiczna
Autor:
Ledakowicz Stanisław
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: niedostępny
Książka wprowadza studentów kierunków technicznych wyższych uczelni w zagadnienia biochemii i mikrobiologii, a studentom biotechnologii przybliża termodynamikę i kinetykę zjawisk transportowych, reakcji enzymatycznych oraz wzrostu drobnoust
22% rabatu
61,75 zł
79,00 zł
niedostępny
Podstawy żywienia człowieka z zadaniami
Autor:
Gajda Robert
Kołodziejczyk Anna
Wydawca:
Medpharm
wysyłka: niedostępny
Podstawy żywienia człowieka z zadaniami stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia człowieka dla studentów dietetyki, żywienia człowieka oraz pokrewnych nauk medycznych lub przyrodniczych.
Książka została podzielona na pięć głównych częśc
9% rabatu
59,12 zł
65,20 zł
niedostępny
Młynarstwo tradycyjne Wczoraj dziś jutro...
wysyłka: niedostępny
Dawny świat młynarstwa znamy dziś przede wszystkim z literatury czy filmu, ewentualnie zetknęliśmy się z nim w muzeum. Wiatraki i młyny poruszane kołem wodnym, niegdyś powszechnie występujące w wiejskim krajobrazie, spotkać można niemal wył
27% rabatu
57,80 zł
79,00 zł
niedostępny
Mięso i przetwory drobiowe
Autor:
Praca zbiorowa
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: niedostępny
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mięsa drobiowego i przetworów drobiowych. Szczególną uwagę
22% rabatu
69,56 zł
89,00 zł
niedostępny
„W kieracie ubojni” to pozycja przedstawiająca z aktywistycznej perspektywy kwestie rozwoju przemysłu mięsnego. Ilona Rabizo we Wstępie do swojej książki pisze: "... w mojej analizie ważne jest spojrzenie na proces produkcji całościowo: od
31% rabatu
19,91 zł
29,00 zł
niedostępny
Obywatel Coke. Kapitalizm według Coca Coli
Autor:
Bartow J. Elmore
Wydawca:
Rebis
wysyłka: niedostępny
HISTORIA KULTOWEGO NAPOJU.
Książka zajmująco opowiada o tym, jak firma za pomocą outsourcingu, wsparcia rządu, narzędzi rynkowych oraz lobbingu zbudowała globalne imperium. Coca-Cola wyrosła na giganta w czasach, gdy zasoby były ogólnie dos
41% rabatu
23,51 zł
39,90 zł
niedostępny
Technologia przetwórstwa mięsa
Autor:
Olszewski Adam
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: niedostępny
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwa
22% rabatu
69,56 zł
89,00 zł
niedostępny
Kultura bezpieczeństwa żywności
Autor:
Wiśniewska Małgorzata Z.
Wydawca:
CeDeWu
wysyłka: niedostępny
Pomimo nieustających afer na rynku żywności, istota i rola kultury bezpieczeństwa żywności jest tematem stosunkowo nowym, nie tylko w naszym kraju. Jest to jednak temat bardzo istotny, gdyż przyjmuje się, iż brak tej kultury, brak troski o
25% rabatu
36,21 zł
48,00 zł
niedostępny
Biotechnologia żywności
Autor:
Bednarski Włodzimierz
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: niedostępny
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W drugim wydan
36% rabatu
63,01 zł
99,00 zł
niedostępny
Za każdym razem, kiedy badania wykazywały alarmujące wyniki zawartości ołowiu, aluminium, wolframu, rtęci i arsenu oraz innych toksycznych składników w codziennych pokarmach, w zdrowej żywności, w smakołykach dla zwierząt, jak również w cer
44% rabatu
16,61 zł
29,90 zł
niedostępny
Książka dotyczy poprawnej realizacji procesów i operacji biotechnologicznych, a przede wszystkim optymalizacji oraz doboru warunków technicznych i technologicznych decydujących o jakości gotowych bioproduktów. Najwięcej miejsca poświęcono i
22% rabatu
77,38 zł
99,00 zł
niedostępny
Opracowanie, mające charakter systemu prawa, ujmuje prawo żywnościowe jako wyodrębnioną dyscyplinę o znaczącym obszarze regulacji bezpieczeństwa i jakości żywności, zawierającą wymagania wobec rolników i przedsiębiorców w całym łańcuchu żyw
25% rabatu
180,18 zł
239,00 zł
niedostępny
Informacyjno-decyzyjne determinanty transportowej obsługi przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego
Autor:
Krupska Joanna
Wydawca:
Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego
wysyłka: niedostępny
W warunkach rynkowego działania przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego istotna jest sprawna obsługa transportowa procesów zaopatrzenia, produkcji i dystrybucji. Przedsiębiorstwa muszą więc wywierać określony wpływ na strukturę systemów inform
45% rabatu
16,17 zł
29,40 zł
niedostępny
Bezpieczeństwo i jakość żywności
Autor:
Kowalczyk Stanisław
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: niedostępny
Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób przedstawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością żywności. Tematyka ta należy obecnie do jednego z głównych nurtów rozważań w obszarze współczesnych problem
40% rabatu
53,33 zł
89,00 zł
niedostępny
Repetytorium + testy Egzamin zawodowy Kwalifikacja T.6 Kucharz technik żywienia i usług gastronomicznych
Wydawca:
WSiP
wysyłka: niedostępny
Publikacja sprawdza poziom opanowania materiału z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Pozwala uczniowi powtórzyć najważniejsze wiadomości, pomaga uporządkować wiedzę przed egzaminem. Wskazuje mu tematy, które stanowią
15% rabatu
36,40 zł
43,00 zł
niedostępny
Maszyny i urządzenia przemysłu żywnościowego
Autor:
Knyszewski Jan
Wydawca:
Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej
wysyłka: niedostępny
Rozdrabnianie
Sortowanie ciał ziarnistych
Prasowanie
Mieszanie układów ciecz-ciecz i ciecz-ciało stałe
Filtracja
Sedymentacja
9% rabatu
17,13 zł
18,90 zł
niedostępny
Innowacje w opakowaniach żywności i napojów
Autor:
Neil Farmer (red.)
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: niedostępny
To książka dla osób poszukujących nisz w innowacyjnej działalności gospodarczej i naukowej. Na podstawie analizy informacji zamieszczonych w publikacji można wyrobić sobie opinię o kierunku, w którym idzie światowa gospodarka w zakresie opa
24% rabatu
59,76 zł
79,00 zł
niedostępny
Technologia gastronomiczna z toraroznastwem. zeszyt ćwiczeń
Wydawca:
eMPi2 Mariana Pietraszewskiego
wysyłka: niedostępny
Technologia gastronomiczna z toraroznastwem. zeszyt ćwiczeń
17% rabatu
12,49 zł
15,00 zł
niedostępny
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|