Reay Tannahill (19292007), szkocka pisarka znana u nas z bestsellerowej Historii seksu, zapoczątkowała Historią kuchni badania nad światowymi kulinariami, stanowiące już dziś pełnoprawną dyscyplinę akademicką. Trywialna formuła człowiek jes
40% rabatu
46,72 zł
78,00 zł
Dodaj
do koszyka Żywienie człowieka Słownik terminologiczny
Autor:
Henryk Gertig
Jan Gawęcki
Wydawca:
PWN
wysyłka: 48h
Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu:
podstawowe pojęcia żywieniowe;
składniki odżywcze;
jednostki chorobow
22% rabatu
46,00 zł
59,00 zł
Dodaj
do koszyka
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do komponowania diety w zależności
14% rabatu
67,35 zł
78,00 zł
Dodaj
do koszyka
Prezentujemy książkę o emulgatorach - środkach powierzchniowo czynnych, mających wielkie znaczenie w produkcji żywności. W publikacji omówiono m. in.: surfaktanty, jako związki amfofilowe; tworzenie i stabilizację emulsji; mikroemulsje; for
22% rabatu
30,60 zł
39,00 zł
Dodaj
do koszyka
W książce omówiono zagadnienia związane z nowymi technologiami stosowanymi w różnych grupach produktów: kosmetykach, napojach energetyzujących, używkach, suplementach diety oraz, przede wszystkim, żywności. Pokazano, jak na przestrzeni wiek
25% rabatu
43,76 zł
58,00 zł
niedostępny
Zarządzanie innowacyjnym ekoproduktem żywnościowym
Autor:
Nowogródzka Teresa
Wydawca:
CeDeWu
wysyłka: niedostępny
Monografia „Zarządzanie innowacyjnym ekoproduktem żywnościowym" jest skierowana do szerokiego grona odbiorców, m.in. teoretyków zarządzania i praktyków - producentów ekożywności i ekoprzetwórców, a także studentów kierunków: Technologia żyw
29% rabatu
63,50 zł
89,00 zł
niedostępny
Want to take total control of the beer-making process? Move beyond extract brewing and go all-grain. Richly illustrated and easy to follow, this book explains it all, from grain selection and water chemistry to sour beers and wood-ageing. E
20% rabatu
65,61 zł
81,55 zł
niedostępny
„Dieta wraz z odpowiednią suplementacją żywieniową staje się bardzo ważnym czynnikiem służącym profilaktyce i leczeniu wielu problemów człowieka. Żywność musi być łatwo przetwarzana na energię, bez magazynowania jej w postaci tłuszczów. Dzi
45% rabatu
2,87 zł
5,22 zł
niedostępny
Inżynieria biochemiczna
Autor:
Ledakowicz Stanisław
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: niedostępny
Książka wprowadza studentów kierunków technicznych wyższych uczelni w zagadnienia biochemii i mikrobiologii, a studentom biotechnologii przybliża termodynamikę i kinetykę zjawisk transportowych, reakcji enzymatycznych oraz wzrostu drobnoust
22% rabatu
61,59 zł
79,00 zł
niedostępny
Młynarstwo tradycyjne Wczoraj dziś jutro...
wysyłka: niedostępny
Dawny świat młynarstwa znamy dziś przede wszystkim z literatury czy filmu, ewentualnie zetknęliśmy się z nim w muzeum. Wiatraki i młyny poruszane kołem wodnym, niegdyś powszechnie występujące w wiejskim krajobrazie, spotkać można niemal wył
27% rabatu
57,64 zł
79,00 zł
niedostępny
„W kieracie ubojni” to pozycja przedstawiająca z aktywistycznej perspektywy kwestie rozwoju przemysłu mięsnego. Ilona Rabizo we Wstępie do swojej książki pisze: "... w mojej analizie ważne jest spojrzenie na proces produkcji całościowo: od
32% rabatu
19,85 zł
29,00 zł
niedostępny
Obywatel Coke. Kapitalizm według Coca Coli
Autor:
Bartow J. Elmore
Wydawca:
Rebis
wysyłka: niedostępny
HISTORIA KULTOWEGO NAPOJU.
Książka zajmująco opowiada o tym, jak firma za pomocą outsourcingu, wsparcia rządu, narzędzi rynkowych oraz lobbingu zbudowała globalne imperium. Coca-Cola wyrosła na giganta w czasach, gdy zasoby były ogólnie dos
41% rabatu
23,53 zł
39,90 zł
niedostępny
Technologia przetwórstwa mięsa
Autor:
Olszewski Adam
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: niedostępny
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwa
22% rabatu
69,38 zł
89,00 zł
niedostępny
Kultura bezpieczeństwa żywności
Autor:
Wiśniewska Małgorzata Z.
Wydawca:
CeDeWu
wysyłka: niedostępny
Pomimo nieustających afer na rynku żywności, istota i rola kultury bezpieczeństwa żywności jest tematem stosunkowo nowym, nie tylko w naszym kraju. Jest to jednak temat bardzo istotny, gdyż przyjmuje się, iż brak tej kultury, brak troski o
25% rabatu
36,12 zł
48,00 zł
niedostępny
Za każdym razem, kiedy badania wykazywały alarmujące wyniki zawartości ołowiu, aluminium, wolframu, rtęci i arsenu oraz innych toksycznych składników w codziennych pokarmach, w zdrowej żywności, w smakołykach dla zwierząt, jak również w cer
45% rabatu
16,55 zł
29,90 zł
niedostępny
Opracowanie, mające charakter systemu prawa, ujmuje prawo żywnościowe jako wyodrębnioną dyscyplinę o znaczącym obszarze regulacji bezpieczeństwa i jakości żywności, zawierającą wymagania wobec rolników i przedsiębiorców w całym łańcuchu żyw
25% rabatu
179,70 zł
239,00 zł
niedostępny
Informacyjno-decyzyjne determinanty transportowej obsługi przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego
Autor:
Krupska Joanna
Wydawca:
Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego
wysyłka: niedostępny
W warunkach rynkowego działania przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego istotna jest sprawna obsługa transportowa procesów zaopatrzenia, produkcji i dystrybucji. Przedsiębiorstwa muszą więc wywierać określony wpływ na strukturę systemów inform
21% rabatu
23,26 zł
29,40 zł
niedostępny
Repetytorium + testy Egzamin zawodowy Kwalifikacja T.6 Kucharz technik żywienia i usług gastronomicznych
Wydawca:
WSiP
wysyłka: niedostępny
Publikacja sprawdza poziom opanowania materiału z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Pozwala uczniowi powtórzyć najważniejsze wiadomości, pomaga uporządkować wiedzę przed egzaminem. Wskazuje mu tematy, które stanowią
16% rabatu
36,31 zł
43,00 zł
niedostępny
Maszyny i urządzenia przemysłu żywnościowego
Autor:
Knyszewski Jan
Wydawca:
Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej
wysyłka: niedostępny
Rozdrabnianie
Sortowanie ciał ziarnistych
Prasowanie
Mieszanie układów ciecz-ciecz i ciecz-ciało stałe
Filtracja
Sedymentacja
10% rabatu
17,09 zł
18,90 zł
niedostępny
Innowacje w opakowaniach żywności i napojów
Autor:
Neil Farmer (red.)
Wydawca:
PWN
wysyłka: niedostępny
To książka dla osób poszukujących nisz w innowacyjnej działalności gospodarczej i naukowej. Na podstawie analizy informacji zamieszczonych w publikacji można wyrobić sobie opinię o kierunku, w którym idzie światowa gospodarka w zakresie opa
25% rabatu
59,61 zł
79,00 zł
niedostępny
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|