Okładka książki Biotechnologia żywności
Biotechnologia żywności
Wydawca: WNT
wysyłka: niedostępny
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W drugim wyda
21% rabatu
50,32
64,00 zł
niedostępny
Okładka książki Model odpowiedzialności administracyjnej w prawie żywnościowym
Książka w sposób kompleksowy przedstawia problematykę odpowiedzialności administracyjnej w prawie żywnościowym. Zawiera analizę zarówno obowiązujących krajowych przepisów prawa żywnościowego, wprowadzających sankcje administracyjne i karne,
23% rabatu
75,79
99,00 zł
niedostępny
Okładka książki Technologia przetwórstwa mięsa
Technologia przetwórstwa mięsa
Wydawca: WNT
wysyłka: niedostępny
W książce przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in.: - metody uboju zwierząt rzeźnych; - sposoby rozbioru tusz; - produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw; - metody utrwala
21% rabatu
54,27
69,00 zł
niedostępny
Opakowanie Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności
Skrypt przeznaczony jest dla studentów stacjonarnych i zaocznych uniwersyteckich, rolniczych oraz przyrodniczych studiów chemicznych o specjalności chemia i analiza żywności. Zawiera informacje dotyczące analizy różnych produktów żywnościow
6% rabatu
24,35
26,00 zł
niedostępny
Okładka książki Chemia żywności Tom 2
Chemia żywności Tom 2
Wydawca: WNT
wysyłka: niedostępny
W tomie 2 omówiono: - składniki wpływające na reologiczne cechy żywności; - rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy; - nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; - alergeny, toksyny, mutagenne i rakotwórcze składniki
21% rabatu
55,06
70,00 zł
niedostępny
Okładka książki Skrobia i jej pochodne
Jeśli samo tylko otrzymywanie i przetwórstwo skrobi dostarcza ponad 500 produktów, to każdy, kto interesuje się problemami nauk przyrodniczych, rozpozna w tym względzie ogromną szansę dla ludzkości. Aby szansę tę wykorzystać w pełni lub prz
9% rabatu
42,87
47,30 zł
niedostępny
Okładka książki Zakwas. Technologia w piekarni
Zakwas. Technologia w piekarni
Autor: OPRACOWANIE ZBIOROWE
wysyłka: niedostępny
Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycz
24% rabatu
74,89
99,00 zł
niedostępny
Okładka książki Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego
W książce opisano typowe procesy jednostkowe stosowane w czasie przetwarzania i utrwalania żywności. Podano szczegółowe podstawy teoretyczne tych procesów z uwzględnieniem przenoszenia ciepła i masy oraz uzupełniono je opisem matematycznym.
20% rabatu
50,43
63,00 zł
niedostępny
Okładka książki Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia Po
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia Po
17% rabatu
40,86
49,20 zł
niedostępny
Okładka książki Chemia żywności Tom 1
W tomie 1 omówiono: - zakres i rolę chemii żywności - budowę i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych - funkcję wody, składników mineralnych, sacharydów, tłuszczów, białka, niebiałkowych związków azotowych i witamin w produk
21% rabatu
58,99
75,00 zł
niedostępny
Okładka książki Jedzenie czy trucizna?
Jedzenie czy trucizna?
Wydawca: Vital
wysyłka: niedostępny
Wszyscy wiemy, że przetworzone, produkowane na skalę przemysłową, pożywienie nie jest zdrowe. Niewiele osób zdaje sobie jednak sprawę z tego, jak bardzo niekorzystnie wpływa ono na nasze organizmy. Dzięki tej książce może się to jednak zmie
43% rabatu
22,38
39,30 zł
niedostępny
Okładka książki Podstawy biochemii
Podstawy biochemii
Wydawca: WNT
wysyłka: niedostępny
Podręcznik cieszący się niesłabnącym zainteresowaniem studentów i uczniów od 1968 roku. Zawiera podstawową wiedzę o: - składzie i funkcjach komórki, - energetyce i katalizie przemian biochemicznych, - koenzymach, witaminach i związka
21% rabatu
47,19
60,00 zł
niedostępny
Okładka książki Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja T.6
Zeszy
Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja T.6 Zeszy
35% rabatu
42,54
65,80 zł
niedostępny
Okładka książki Podstawy biotechnologii przemysłowej
Po krótkim wprowadzeniu w historię biotechnologii i wskazaniu na jej tendencje rozwojowe, w podręczniku przedstawiono ogólne zasady procesów mikrobiologicznych, na których głównie bazuje biotechnologia, opisano zagadnienia inżynierii biorea
21% rabatu
55,06
70,00 zł
niedostępny
Okładka książki Chłodnictwo. Technologia w piekarni
Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia?Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce
22% rabatu
77,38
99,00 zł
niedostępny
Okładka książki Oświadczenie żywieniowe i zdrowotne w oznakowaniu prezentacji i reklamie żywności Komentarz
Publikacja jest pierwszym na polskim rynku wydawniczym opracowaniem na temat zasad stosowania oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych odnoszących się do żywności, tj. wszelkich komunikatów informujących konsumentów o właściwościach odżywczych
20% rabatu
95,38
119,00 zł
niedostępny
Opakowanie Chemia żywności Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności t.3
Charakterystyka odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności Chemiczne i biologiczne właściwości witamin Odżywcze i funkcjonalne cechy masła Omówienie alergenów występujących w surowcach i produktach żywnościowych
26% rabatu
34,14
46,20 zł
niedostępny
Okładka książki Technologia produkcji wina
Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu s
25% rabatu
58,80
77,99 zł
niedostępny
Okładka książki Inżynieria biochemiczna
Inżynieria biochemiczna
Wydawca: WNT
wysyłka: niedostępny
Książka wprowadza studentów kierunków technicznych wyższych uczelni w zagadnienia biochemii i mikrobiologii, a studentom biotechnologii przybliża termodynamikę i kinetykę zjawisk transportowych, reakcji enzymatycznych oraz wzrostu drobnoust
21% rabatu
54,27
69,00 zł
niedostępny
Okładka książki Biotechnologia żywności
Biotechnologia żywności
Wydawca: WNT
wysyłka: niedostępny
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W prezentowan
25% rabatu
45,24
60,00 zł
niedostępny
Liczba wyświetlanych pozycji:
2
3
4
5
6
8
Idź do strony:
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj