![]()
W tomie 2 omówiono:
- składniki wpływające na reologiczne cechy żywności;
- rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy;
- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
- alergeny, toksyny, mutagenne i rakotwórcze składniki
19% rabatu
56,55 zł
70,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,55 zł
![]()
Jeśli samo tylko otrzymywanie i przetwórstwo skrobi dostarcza ponad 500 produktów, to każdy, kto interesuje się problemami nauk przyrodniczych, rozpozna w tym względzie ogromną szansę dla ludzkości. Aby szansę tę wykorzystać w pełni lub prz
9% rabatu
42,94 zł
47,30 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,94 zł
![]() Pracownia gastronomiczna Praktyczna nauka zawodu Kwalifikacja T.6
Autor:
Kmiołek-Gizara Anna
Wydawca:
WSiP
wysyłka: niedostępny
Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty pracy z ćwiczeniami oraz zadaniami pra
35% rabatu
45,50 zł
69,90 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 60,60 zł
![]() Sterowanie procesami technologicznymi w produkcji żywności
Autor:
Ludwicki Marek
Ludwicki Michał
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: niedostępny
Jedyna na rynku publikacja z dziedziny pomiarów i automatyki, która jest dostosowana do praktyki pracy technologów pracujących przy produkcji żywności. Szybki rozwój nowoczesnej techniki pomiarowej i regulacyjnej w wielu gałęziach przemysłu
42% rabatu
54,37 zł
94,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 73,12 zł
![]() Zakwas. Technologia w piekarni
Autor:
OPRACOWANIE ZBIOROWE
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: niedostępny
Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycz
24% rabatu
75,03 zł
99,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 75,03 zł
![]() Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego
Autor:
Lewicki Piotr P.
Wydawca:
WNT
wysyłka: niedostępny
W książce opisano typowe procesy jednostkowe stosowane w czasie przetwarzania i utrwalania żywności. Podano szczegółowe podstawy teoretyczne tych procesów z uwzględnieniem przenoszenia ciepła i masy oraz uzupełniono je opisem matematycznym.
20% rabatu
50,52 zł
63,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 50,52 zł
![]() Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia Po
Autor:
Małgorzata Konarzewska
Wydawca:
WSiP
wysyłka: niedostępny
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia Po
17% rabatu
40,93 zł
49,20 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,93 zł
![]()
W tomie 1 omówiono:
- zakres i rolę chemii żywności
- budowę i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych
- funkcję wody, składników mineralnych, sacharydów, tłuszczów, białka, niebiałkowych związków azotowych i witamin w produk
19% rabatu
60,59 zł
75,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 60,59 zł
![]()
Wszyscy wiemy, że przetworzone, produkowane na skalę przemysłową, pożywienie nie jest zdrowe. Niewiele osób zdaje sobie jednak sprawę z tego, jak bardzo niekorzystnie wpływa ono na nasze organizmy. Dzięki tej książce może się to jednak zmie
43% rabatu
22,37 zł
39,30 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,80 zł
![]()
Podręcznik cieszący się niesłabnącym zainteresowaniem studentów i uczniów od 1968 roku.
Zawiera podstawową wiedzę o:
- składzie i funkcjach komórki,
- energetyce i katalizie przemian biochemicznych,
- koenzymach, witaminach i związka
19% rabatu
48,47 zł
60,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 48,47 zł
![]()
Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja T.6
Zeszy
35% rabatu
42,63 zł
65,80 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,63 zł
![]()
Po krótkim wprowadzeniu w historię biotechnologii i wskazaniu na jej tendencje rozwojowe, w podręczniku przedstawiono ogólne zasady procesów mikrobiologicznych, na których głównie bazuje biotechnologia, opisano zagadnienia inżynierii biorea
19% rabatu
56,55 zł
70,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,55 zł
![]() Chłodnictwo. Technologia w piekarni
Autor:
Losche Klaus
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: niedostępny
Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia?Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce
22% rabatu
77,52 zł
99,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 77,52 zł
![]() Oświadczenie żywieniowe i zdrowotne w oznakowaniu prezentacji i reklamie żywności Komentarz
Wydawca:
Wolters Kluwer
wysyłka: niedostępny
Publikacja jest pierwszym na polskim rynku wydawniczym opracowaniem na temat zasad stosowania oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych odnoszących się do żywności, tj. wszelkich komunikatów informujących konsumentów o właściwościach odżywczych
20% rabatu
95,55 zł
119,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 95,55 zł
![]() Chemia żywności Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności t.3
Wydawca:
WNT
wysyłka: niedostępny
Charakterystyka odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności
Chemiczne i biologiczne właściwości witamin
Odżywcze i funkcjonalne cechy masła
Omówienie alergenów występujących w surowcach i produktach żywnościowych
26% rabatu
34,21 zł
46,20 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,21 zł
![]()
Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu s
24% rabatu
58,91 zł
77,99 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 58,91 zł
![]()
Książka wprowadza studentów kierunków technicznych wyższych uczelni w zagadnienia biochemii i mikrobiologii, a studentom biotechnologii przybliża termodynamikę i kinetykę zjawisk transportowych, reakcji enzymatycznych oraz wzrostu drobnoust
19% rabatu
55,75 zł
69,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,75 zł
![]()
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia.
W prezentowan
24% rabatu
45,32 zł
60,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,32 zł
![]()
Poradnik metodyczny do przedmiotu zasady żywienia ukierunkowany jest na przypomnienie celów nauczania tego przedmiotu zawodowego oraz wskazanie najlepszej drogi do ich osiągnięć. Służy pomocą w posługiwaniu się podręcznikiem, z którym stano
32% rabatu
10,16 zł
15,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 10,16 zł
![]() Żywność pełna kłamstw. Jak przemysł spożywczy...
Autor:
Hans-Ulrich Grimm
Wydawca:
Vital
wysyłka: niedostępny
Jedzenie jest jedną z głównych potrzeb człowieka. Bez niego organizm ludzki nie może prawidłowo się rozwijać i funkcjonować. Robiąc zakupy w supermarkecie, wierzymy, że znajdziemy tam szeroki wybór zdrowych produktów spożywczych. Jednak to
39% rabatu
27,26 zł
44,40 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,26 zł
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|
|