![]() Technologia gastronomiczna z toraroznastwem. zeszyt ćwiczeń
Wydawca:
eMPi2 Mariana Pietraszewskiego
wysyłka: niedostępny
Technologia gastronomiczna z toraroznastwem. zeszyt ćwiczeń
17% rabatu
12,49 zł
15,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 12,49 zł
![]()
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.
Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia.
W drugim wyda
19% rabatu
51,62 zł
64,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 50,32 zł
![]() Model odpowiedzialności administracyjnej w prawie żywnościowym
Autor:
Wojciechowski Paweł
Wydawca:
Wolters Kluwer
wysyłka: niedostępny
Książka w sposób kompleksowy przedstawia problematykę odpowiedzialności administracyjnej w prawie żywnościowym. Zawiera analizę zarówno obowiązujących krajowych przepisów prawa żywnościowego, wprowadzających sankcje administracyjne i karne,
23% rabatu
75,79 zł
99,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 75,79 zł
![]()
W książce przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in.:
- metody uboju zwierząt rzeźnych;
- sposoby rozbioru tusz;
- produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw;
- metody utrwala
19% rabatu
55,65 zł
69,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,27 zł
![]()
Skrypt przeznaczony jest dla studentów stacjonarnych i zaocznych uniwersyteckich, rolniczych oraz przyrodniczych studiów chemicznych o specjalności chemia i analiza żywności. Zawiera informacje dotyczące analizy różnych produktów żywnościow
6% rabatu
24,35 zł
26,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,35 zł
![]()
W tomie 2 omówiono:
- składniki wpływające na reologiczne cechy żywności;
- rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy;
- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
- alergeny, toksyny, mutagenne i rakotwórcze składniki
19% rabatu
56,46 zł
70,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,06 zł
![]()
Jeśli samo tylko otrzymywanie i przetwórstwo skrobi dostarcza ponad 500 produktów, to każdy, kto interesuje się problemami nauk przyrodniczych, rozpozna w tym względzie ogromną szansę dla ludzkości. Aby szansę tę wykorzystać w pełni lub prz
9% rabatu
42,87 zł
47,30 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,87 zł
![]() Zakwas. Technologia w piekarni
Autor:
OPRACOWANIE ZBIOROWE
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: niedostępny
Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycz
24% rabatu
74,89 zł
99,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 74,89 zł
![]() Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego
Autor:
Lewicki Piotr P.
Wydawca:
WNT
wysyłka: niedostępny
W książce opisano typowe procesy jednostkowe stosowane w czasie przetwarzania i utrwalania żywności. Podano szczegółowe podstawy teoretyczne tych procesów z uwzględnieniem przenoszenia ciepła i masy oraz uzupełniono je opisem matematycznym.
20% rabatu
50,43 zł
63,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 50,43 zł
![]() Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia Po
Autor:
Małgorzata Konarzewska
Wydawca:
WSiP
wysyłka: niedostępny
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia Po
17% rabatu
40,86 zł
49,20 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,86 zł
![]()
W tomie 1 omówiono:
- zakres i rolę chemii żywności
- budowę i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych
- funkcję wody, składników mineralnych, sacharydów, tłuszczów, białka, niebiałkowych związków azotowych i witamin w produk
19% rabatu
60,49 zł
75,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 58,99 zł
![]()
Wszyscy wiemy, że przetworzone, produkowane na skalę przemysłową, pożywienie nie jest zdrowe. Niewiele osób zdaje sobie jednak sprawę z tego, jak bardzo niekorzystnie wpływa ono na nasze organizmy. Dzięki tej książce może się to jednak zmie
42% rabatu
22,62 zł
39,30 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,31 zł
![]()
Podręcznik cieszący się niesłabnącym zainteresowaniem studentów i uczniów od 1968 roku.
Zawiera podstawową wiedzę o:
- składzie i funkcjach komórki,
- energetyce i katalizie przemian biochemicznych,
- koenzymach, witaminach i związka
19% rabatu
48,39 zł
60,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 47,19 zł
![]()
Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja T.6
Zeszy
35% rabatu
42,54 zł
65,80 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,54 zł
![]()
Po krótkim wprowadzeniu w historię biotechnologii i wskazaniu na jej tendencje rozwojowe, w podręczniku przedstawiono ogólne zasady procesów mikrobiologicznych, na których głównie bazuje biotechnologia, opisano zagadnienia inżynierii biorea
19% rabatu
56,46 zł
70,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 55,06 zł
![]() Chłodnictwo. Technologia w piekarni
Autor:
Losche Klaus
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: niedostępny
Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia?Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce
22% rabatu
77,38 zł
99,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 77,38 zł
![]() Oświadczenie żywieniowe i zdrowotne w oznakowaniu prezentacji i reklamie żywności Komentarz
Wydawca:
Wolters Kluwer
wysyłka: niedostępny
Publikacja jest pierwszym na polskim rynku wydawniczym opracowaniem na temat zasad stosowania oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych odnoszących się do żywności, tj. wszelkich komunikatów informujących konsumentów o właściwościach odżywczych
20% rabatu
95,38 zł
119,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 95,38 zł
![]() Chemia żywności Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności t.3
Wydawca:
WNT
wysyłka: niedostępny
Charakterystyka odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności
Chemiczne i biologiczne właściwości witamin
Odżywcze i funkcjonalne cechy masła
Omówienie alergenów występujących w surowcach i produktach żywnościowych
26% rabatu
34,14 zł
46,20 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,14 zł
![]()
Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu s
25% rabatu
58,80 zł
77,99 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 58,80 zł
![]()
Książka wprowadza studentów kierunków technicznych wyższych uczelni w zagadnienia biochemii i mikrobiologii, a studentom biotechnologii przybliża termodynamikę i kinetykę zjawisk transportowych, reakcji enzymatycznych oraz wzrostu drobnoust
19% rabatu
55,65 zł
69,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,27 zł
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|
|