Marketing produktów regionalnych na europejskim rynku żywności
Autor:
Domański Tomasz
Bryła Paweł
Wydawca:
Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego
wysyłka: niedostępny
Z marketingowego punktu widzenia produkty regionalne stwarzają szereg zupełnie nowych możliwości dla innowacyjnych działań marketingowych. Działania te wpisują się w szeroki nurt marketingu sensorycznego i nostalgicznego, gdyż w przypadku ż
19% rabatu
30,49 zł
37,80 zł
niedostępny
Sztuka kulinarna państw Unii Europejskiej
Autor:
Maria Szustakowska-Chojnacka
Wydawca:
Astrum
wysyłka: niedostępny
Autorką „Sztuki kulinarnej państw Unii Europejskiej” jest dietetyk, technolog żywienia zbiorowego i mikrobiolog żywności – Maria Szustakowska-Chojnacka, której pasją jest hotelarstwo i turystyka.
„To właśnie podróże do różnych krajów świat
35% rabatu
22,63 zł
35,00 zł
niedostępny
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku bedzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W prezentowany
25% rabatu
45,24 zł
60,00 zł
niedostępny
Skrypt przeznaczony jest dla studentów stacjonarnych i zaocznych uniwersyteckich, rolniczych oraz przyrodniczych studiów chemicznych o specjalności chemia i analiza żywności. Zawiera informacje dotyczące analizy różnych produktów żywnościow
14% rabatu
20,56 zł
24,00 zł
niedostępny
Podręcznik jest przeznaczony dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej. Zawiera podstawowe treści propagujące zdrowy styl życia, ujęte w kilku działach: znaczenie i zakres nauki o żywieniu; składniki odżywcze i ich
15% rabatu
35,38 zł
41,80 zł
niedostępny
Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP Gastronomia
Autor:
Jackiewicz Barbara
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Zgodnie z rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, które jest aktem nadrzędnym stosowanym bezpośrednio we wszystkich krajach Unii Europejskiej oraz z
14% rabatu
70,15 zł
81,90 zł
niedostępny
Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Stale pogłę
25% rabatu
35,43 zł
47,00 zł
niedostępny
Podręcznik jest kompleksowym opracowaniem łączącym w sposób bardzo trafny, a wręcz interdyscyplinarny: zootechnikę, przetwórstwo i towaroznawstwo, dając pełny obraz konsumentowi, jakie czynniki warunkują jakość surowca, jak technologia wpły
26% rabatu
57,65 zł
77,99 zł
niedostępny
Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmujecoraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącymzainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie,a nawet życie człowieka. Stale pogłębia
25% rabatu
36,95 zł
49,00 zł
niedostępny
W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i substancji skażających na szeroko rozumianą jakość produktów żywn
25% rabatu
34,69 zł
46,00 zł
niedostępny
Biotechnologia jest multidyscyplinarną dziedziną wiedzy zajmującą sie badaniem, wytwarzaniem i stosowaniem materiału biologicznego do produkcji bioproduktów. Biotechnologia przemysłowa odgrywa nieocenioną rolę w produkcji antybiotyków, szcz
21% rabatu
55,06 zł
70,00 zł
niedostępny
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwa
21% rabatu
47,19 zł
60,00 zł
niedostępny
Książka wprowadza studentów kierunków technicznych wyższych uczelni w zagadnienia biochemii i mikrobiologii, a studentom biotechnologii przybliża termodynamikę i kinetykę zjawisk transportowych, reakcji enzymatycznych oraz wzrostu drobnoust
45% rabatu
37,95 zł
69,00 zł
niedostępny
Podręcznik cieszący się niesłabnącym zainteresowaniem studentów i uczniów od 1968 roku. Zawiera podstawową wiedzę o: składzie i funkcjach komórki; energetyce i katalizie przemian biochemicznych; koenzymach, witaminach i związkach pokrewnych
25% rabatu
45,24 zł
60,00 zł
niedostępny
Pierwsze profesjonalne opracowanie, w którym zarządzanie jakością żywności zostało przedstawione w ujęciu technologiczno-menedżerskim. Głównym elementem tego ujęcia jest nowoczesne zastosowanie technologicznych i menedżerskich teorii jakośc
21% rabatu
30,67 zł
39,00 zł
niedostępny
Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczn
21% rabatu
38,54 zł
49,00 zł
niedostępny
Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odp.
Autor:
Olszewski Adam
Wydawca:
WNT
wysyłka: niedostępny
Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz.Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.: ?Te
21% rabatu
54,27 zł
69,00 zł
niedostępny
Podręcznik o zwierzęcych zasobach morza wykorzystywanych do produkcji żywności, przeznaczony dla studentów, doktorantów, towaroznawców, producentów żywności oraz dla wszystkich czytelników pragnących pogłębić swoją wiedzę z tego zakresu.
21% rabatu
30,67 zł
39,00 zł
niedostępny
W podręczniku przedstawiono najnowsze zagadnienia związane z dynamicznym rozwojem niektórych kierunków biochemii, m.in. Genetyki molekularnej i modyfikacji genetycznej organizmów.
25% rabatu
47,12 zł
62,48 zł
niedostępny
Książka dotyczy poprawnej realizacji procesów i operacji biotechnologicznych, a przede wszystkim optymalizacji oraz doboru warunków technicznych i technologicznych decydujących o jakości gotowych bioproduktów.
26% rabatu
62,08 zł
84,00 zł
niedostępny
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|