![]() Żywienie człowieka Słownik terminologiczny
Autor:
Henryk Gertig
Jan Gawęcki
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: niedostępny
Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu:
podstawowe pojęcia żywieniowe;
składniki odżywcze;
jednostki chorobow
22% rabatu
49,79 zł
64,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 50,43 zł
![]()
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku bedzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W prezentowany
24% rabatu
45,32 zł
60,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,32 zł
![]()
Skrypt przeznaczony jest dla studentów stacjonarnych i zaocznych uniwersyteckich, rolniczych oraz przyrodniczych studiów chemicznych o specjalności chemia i analiza żywności. Zawiera informacje dotyczące analizy różnych produktów żywnościow
14% rabatu
20,59 zł
24,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,59 zł
![]()
Podręcznik jest przeznaczony dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej. Zawiera podstawowe treści propagujące zdrowy styl życia, ujęte w kilku działach: znaczenie i zakres nauki o żywieniu; składniki odżywcze i ich
15% rabatu
35,44 zł
41,80 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,44 zł
![]() Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP Gastronomia
Autor:
Jackiewicz Barbara
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Zgodnie z rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, które jest aktem nadrzędnym stosowanym bezpośrednio we wszystkich krajach Unii Europejskiej oraz z
14% rabatu
70,26 zł
81,90 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 70,26 zł
![]()
Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Stale pogłę
24% rabatu
35,50 zł
47,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,50 zł
![]()
Podręcznik jest kompleksowym opracowaniem łączącym w sposób bardzo trafny, a wręcz interdyscyplinarny: zootechnikę, przetwórstwo i towaroznawstwo, dając pełny obraz konsumentowi, jakie czynniki warunkują jakość surowca, jak technologia wpły
26% rabatu
57,76 zł
77,99 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 57,76 zł
![]()
Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmujecoraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącymzainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie,a nawet życie człowieka. Stale pogłębia
24% rabatu
37,02 zł
49,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,02 zł
![]()
W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i substancji skażających na szeroko rozumianą jakość produktów żywn
24% rabatu
34,75 zł
46,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,75 zł
![]()
Biotechnologia jest multidyscyplinarną dziedziną wiedzy zajmującą sie badaniem, wytwarzaniem i stosowaniem materiału biologicznego do produkcji bioproduktów. Biotechnologia przemysłowa odgrywa nieocenioną rolę w produkcji antybiotyków, szcz
19% rabatu
56,55 zł
70,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,55 zł
![]()
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwa
19% rabatu
59,78 zł
74,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 59,78 zł
![]()
Książka wprowadza studentów kierunków technicznych wyższych uczelni w zagadnienia biochemii i mikrobiologii, a studentom biotechnologii przybliża termodynamikę i kinetykę zjawisk transportowych, reakcji enzymatycznych oraz wzrostu drobnoust
48% rabatu
38,48 zł
74,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,48 zł
![]()
Podręcznik cieszący się niesłabnącym zainteresowaniem studentów i uczniów od 1968 roku. Zawiera podstawową wiedzę o: składzie i funkcjach komórki; energetyce i katalizie przemian biochemicznych; koenzymach, witaminach i związkach pokrewnych
24% rabatu
45,32 zł
60,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 45,32 zł
![]()
Pierwsze profesjonalne opracowanie, w którym zarządzanie jakością żywności zostało przedstawione w ujęciu technologiczno-menedżerskim. Głównym elementem tego ujęcia jest nowoczesne zastosowanie technologicznych i menedżerskich teorii jakośc
21% rabatu
30,73 zł
39,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,73 zł
![]()
Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczn
19% rabatu
43,63 zł
54,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 43,63 zł
![]() Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odp.
Autor:
Olszewski Adam
Wydawca:
WNT
wysyłka: niedostępny
Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz.Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.: ?Te
19% rabatu
59,78 zł
74,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 59,78 zł
![]()
Podręcznik o zwierzęcych zasobach morza wykorzystywanych do produkcji żywności, przeznaczony dla studentów, doktorantów, towaroznawców, producentów żywności oraz dla wszystkich czytelników pragnących pogłębić swoją wiedzę z tego zakresu.
19% rabatu
35,55 zł
44,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,55 zł
![]()
W podręczniku przedstawiono najnowsze zagadnienia związane z dynamicznym rozwojem niektórych kierunków biochemii, m.in. Genetyki molekularnej i modyfikacji genetycznej organizmów.
24% rabatu
47,21 zł
62,48 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 47,21 zł
![]()
Książka dotyczy poprawnej realizacji procesów i operacji biotechnologicznych, a przede wszystkim optymalizacji oraz doboru warunków technicznych i technologicznych decydujących o jakości gotowych bioproduktów.
26% rabatu
62,19 zł
84,00 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 62,19 zł
![]()
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mięsa drobiowego i przetworów drobiowych. Szczególną uwagę
24% rabatu
46,80 zł
61,95 zł
niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 46,80 zł
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|
|