Okładka książki Obowiązki i odpowiedzialność przedsiębiorcy sektora spożywczego
Zapisy w prawie żywnościowym nie zawsze jednoznacznie i wprost formułują obowiązek, któremu musi sprostać przedsiębiorca. Jak bowiem rozumieć stosowane w rozporządzeniach zwroty typu: „tam gdzie to konieczne, tam gdzie to niezbędne, tam gdz
14% rabatu
53,96
63,00 zł
niedostępny
Okładka książki Kodeks Żywnościowy (Codex Alimentarius)
Kodeks Żywnościowy (Codex Alimentarius) stanowi zbiór norm i standardów dotyczących żywności. Przetłumaczona na język polski część ogólna Kodeksu zawiera Zalecany Międzynarodowy Kodeks Praktyki – Ogólne Zasady Higieny Żywności oraz Załączni
14% rabatu
62,95
73,50 zł
niedostępny
Okładka książki Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP GHP HACCP
W przeciwieństwie do obecnie obowiązujących dyrektyw, które nie działają wprost na przedsiębiorcę a jedynie przez przepisy krajowe, nowe przepisy Unii Europejskiej zostały przygotowane w formie rozporzadzeń, które działają wprost na przedsi
14% rabatu
62,95
73,50 zł
niedostępny
Okładka książki Pomiary w HACCP Praktyczne wskazówki i przyrządy pomiarowe
Monitorowanie, którego celem jest sprawdzenie czy właściwości produktu lub parametry procesu w krytycznych punktach kontroli HACCP są zgodne z przyjętymi wartościami, jest podstawą funkcjonowania systemu HACCP w każdym zakładzie przemysłu s
14% rabatu
58,46
68,25 zł
niedostępny
Opakowanie Audytowanie firm spożywczych GMP/GHP HACCP Jakość
Publikacja zawiera katalog zagadnień pozwalających ocenić zakład spożywczy na wielu płaszczyznach i odnoszących się do różnych kwestii, zaczynając od dobrych praktyk produkcyjnych, higienicznych, poprzez wymagania wobec produkcji i produktu
14% rabatu
35,97
42,00 zł
niedostępny
Okładka książki Dokumentacja sanitarna w transporcie środków spożywczych z komentarzem
Zgodnie z obowiązującymi przepisami UE przedsiębiorstwo prowadzące działalność w zakresie m.in. dystrybucji żywności jest przedsiębiorstwem spożywczym (zakładem), a każdy taki zakład ma obowiązek prowadzenia swojej działalności zgodnie z za
14% rabatu
22,48
26,25 zł
niedostępny
Okładka książki HACCP Arkusze identyfikacji zagrożeń w cukierni
System HACCP bazuje na siedmiu zasadach, z których pierwsza to przeprowadzenie analizy zagrożeń, druga zaś – określenie krytycznych punktów kontrolnych (CCP). Opracowanie pozwoli samodzielnie, bez pomocy konsultanta, zidentyfikować zagrożen
14% rabatu
116,91
136,50 zł
niedostępny
Okładka książki Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w produkcji wód i napojów
Od 1 maja 2004 r. każdy zakład produkujący wody i napoje ma obowiązek wdrożenia zasad systemu HACCP. Dobrze opracowane i wprowadzone systemy GMP, GHP, HACCP zwiększają pewność, że dołożono wszelkich starań, aby oferowane produkty spełniały
14% rabatu
70,15
81,90 zł
niedostępny
Okładka książki HACCP Arkusze identyfikacji zagrożeń i krytycznych punktów kontrolnych w piekarni
System HACCP bazuje na siedmiu zasadach, z których pierwsza to przeprowadzenie analizy zagrożeń, druga zaś – określenie krytycznych punktów kontrolnych (CCP). Opracowanie pozwoli samodzielnie, bez pomocy konsultanta, zidentyfikować zagrożen
14% rabatu
116,91
136,50 zł
niedostępny
Okładka książki Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów Piekarnia
Od 1 maja 2004 r. wszystkie zakłady prowadzące działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością muszą wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP, którego celem jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności. Aby ten cel osiągnąć, należy wszystkie
14% rabatu
89,93
105,00 zł
niedostępny
Okładka książki Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego
Od 1 maja 2004 r. każdy zakład żywienia zbiorowego ma obowiązek wdrożenia zasad HACCP. Dobrze opracowane i wdrożone systemy GMP, GHP i HACCP zwiększają pewność, że dołożono wszelkich starań, aby oferowana żywność spełniała oczekiwania klien
14% rabatu
71,05
82,95 zł
niedostępny
Okładka książki Instruktaż prowadzenia Księgi GMP GHP z dokumentacją
Podstawowym warunkiem wdrożenia skutecznego systemu HACCP jest wcześniejsze wprowadzenie i stosowanie zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP i Dobrej Praktyki Higienicznej GHP jako warunku wstępnego wszystkich systemów zapewnienia jakości ż
14% rabatu
71,95
84,00 zł
niedostępny
Okładka książki Uniwersalna Lista kontrolna auditu wewnętrznego HACCP
Lista kontrolna jest narzędziem pracy auditora wewnętrznego każdego zakładu wdrażającego system HACCP i stanowi zbiór problemów, które należy rozważyć podczas oceny skuteczności funkcjonowania systemu. Przedstawioną w niniejszym opracowaniu
14% rabatu
53,96
63,00 zł
niedostępny
Opakowanie Audyt wewnętrzny GMP GHP HACCP poradnik praktyczny
Obowiązek wdrażania systemów GMP, GHP i HACCP wynika z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225). Wdrożone systemy zapewnienia jakości będą działały skutecznie i prawidłowo, jeżeli będ
14% rabatu
62,95
73,50 zł
niedostępny
Opakowanie Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów
Zgodnie z rozporządzeniem nr 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych oraz ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225). Funkcjonowanie systemu powinno być dokumentowane. Opracowanie przygotowane przez doświa
14% rabatu
107,92
126,00 zł
niedostępny
Okładka książki Instruktaż prowadzenia Księgi HACCP z dokumentacją
Narzędzie pozwalające przedsiębiorcom samodzielnie opracować, wdrożyć i użytkować system kontroli HACCP w oparciu o wytyczne siedmiu zasad HACCP Kodeksu Żywnościowego oraz rozporządzenia nr 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych ora
14% rabatu
85,44
99,75 zł
niedostępny
Okładka książki Instruktaż opracowania procedury auditu wewnętrznego HACCP z dokumentacją
Poradnik zawiera przykład procedury auditu wewnętrznego systemu HACCP mogący stanowić wzór do opracowania kolejnych procedur tego systemu. Autorka omawia każdy punkt procedury, prezentuje wzory wypełnionych formularzy. m.in. a. program audi
19% rabatu
46,58
57,75 zł
niedostępny
Okładka książki Głosy rewolucji żywnościowej
To solidna dawka wiedzy podana w przystępnej formie wywiadów z ekspertami do spraw żywienia.John Robbins - założyciel ruchu na rzecz zdrowej żywności - wraz z niezależnymi, bezstronnymi naukowcami i ekspertami od odżywiania, diet i chorób p
44% rabatu
22,52
39,90 zł
niedostępny
Okładka książki Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spoż.
Przemysł spożywczy prężnie sie rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i b
21% rabatu
46,40
59,00 zł
niedostępny
Okładka książki Atlas rozbioru tusz zwierząt rzeźnych
Atlas rozbioru tusz zwierząt rzeźnych
Wydawca: WNT
wysyłka: niedostępny
Wydawnictwo WNT prezentuje pierwszy na polskim rynku Atlas rozbioru tusz zwierząt rzeźnych, w którym szczegółowo przedstawiono zasadniczy i uzupełniający rozbiór tusz wieprzowych, wołowych, cielęcych i baranich, a także podano wskaźniki uzy
21% rabatu
46,40
59,00 zł
niedostępny
Liczba wyświetlanych pozycji:
4
5
6
7
8
8
Idź do strony:
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj