Obowiązki i odpowiedzialność przedsiębiorcy sektora spożywczego
Autor:
Jackiewicz Barbara
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Zapisy w prawie żywnościowym nie zawsze jednoznacznie i wprost formułują obowiązek, któremu musi sprostać przedsiębiorca. Jak bowiem rozumieć stosowane w rozporządzeniach zwroty typu: „tam gdzie to konieczne, tam gdzie to niezbędne, tam gdz
14% rabatu
53,96 zł
63,00 zł
niedostępny
Kodeks Żywnościowy (Codex Alimentarius)
Autor:
Wiśniewska Małgorzata
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Kodeks Żywnościowy (Codex Alimentarius) stanowi zbiór norm i standardów dotyczących żywności. Przetłumaczona na język polski część ogólna Kodeksu zawiera Zalecany Międzynarodowy Kodeks Praktyki – Ogólne Zasady Higieny Żywności oraz Załączni
14% rabatu
62,95 zł
73,50 zł
niedostępny
W przeciwieństwie do obecnie obowiązujących dyrektyw, które nie działają wprost na przedsiębiorcę a jedynie przez przepisy krajowe, nowe przepisy Unii Europejskiej zostały przygotowane w formie rozporzadzeń, które działają wprost na przedsi
14% rabatu
62,95 zł
73,50 zł
niedostępny
Pomiary w HACCP Praktyczne wskazówki i przyrządy pomiarowe
Autor:
Heszen Grzegorz
Rudnik Janusz
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Monitorowanie, którego celem jest sprawdzenie czy właściwości produktu lub parametry procesu w krytycznych punktach kontroli HACCP są zgodne z przyjętymi wartościami, jest podstawą funkcjonowania systemu HACCP w każdym zakładzie przemysłu s
14% rabatu
58,46 zł
68,25 zł
niedostępny
Publikacja zawiera katalog zagadnień pozwalających ocenić zakład spożywczy na wielu płaszczyznach i odnoszących się do różnych kwestii, zaczynając od dobrych praktyk produkcyjnych, higienicznych, poprzez wymagania wobec produkcji i produktu
14% rabatu
35,97 zł
42,00 zł
niedostępny
Dokumentacja sanitarna w transporcie środków spożywczych z komentarzem
Autor:
Jackiewicz Barbara
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Zgodnie z obowiązującymi przepisami UE przedsiębiorstwo prowadzące działalność w zakresie m.in. dystrybucji żywności jest przedsiębiorstwem spożywczym (zakładem), a każdy taki zakład ma obowiązek prowadzenia swojej działalności zgodnie z za
14% rabatu
22,48 zł
26,25 zł
niedostępny
HACCP Arkusze identyfikacji zagrożeń w cukierni
Autor:
Budzyńska-Daca Agnieszka
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
System HACCP bazuje na siedmiu zasadach, z których pierwsza to przeprowadzenie analizy zagrożeń, druga zaś – określenie krytycznych punktów kontrolnych (CCP).
Opracowanie pozwoli samodzielnie, bez pomocy konsultanta, zidentyfikować zagrożen
14% rabatu
116,91 zł
136,50 zł
niedostępny
Od 1 maja 2004 r. każdy zakład produkujący wody i napoje ma obowiązek wdrożenia zasad systemu HACCP. Dobrze opracowane i wprowadzone systemy GMP, GHP, HACCP zwiększają pewność, że dołożono wszelkich starań, aby oferowane produkty spełniały
14% rabatu
70,15 zł
81,90 zł
niedostępny
HACCP Arkusze identyfikacji zagrożeń i krytycznych punktów kontrolnych w piekarni
Autor:
Budzyńska-Daca Agnieszka
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
System HACCP bazuje na siedmiu zasadach, z których pierwsza to przeprowadzenie analizy zagrożeń, druga zaś – określenie krytycznych punktów kontrolnych (CCP).
Opracowanie pozwoli samodzielnie, bez pomocy konsultanta, zidentyfikować zagrożen
14% rabatu
116,91 zł
136,50 zł
niedostępny
Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów Piekarnia
Autor:
Budzyńska-Daca Agnieszka
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Od 1 maja 2004 r. wszystkie zakłady prowadzące działalność w zakresie
produkcji i obrotu żywnością muszą wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP, którego celem jest zapewnienie bezpieczeństwa żywności. Aby ten cel osiągnąć, należy wszystkie
14% rabatu
89,93 zł
105,00 zł
niedostępny
Praktyczne wdrażanie systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Od 1 maja 2004 r. każdy zakład żywienia zbiorowego ma obowiązek wdrożenia zasad HACCP. Dobrze opracowane i wdrożone systemy GMP, GHP i HACCP zwiększają pewność, że dołożono wszelkich starań, aby oferowana żywność spełniała oczekiwania klien
14% rabatu
71,05 zł
82,95 zł
niedostępny
Instruktaż prowadzenia Księgi GMP GHP z dokumentacją
Autor:
Wiśniewska Małgorzata
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Podstawowym warunkiem wdrożenia skutecznego systemu HACCP jest wcześniejsze wprowadzenie i stosowanie zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP i Dobrej Praktyki Higienicznej GHP jako warunku wstępnego wszystkich systemów zapewnienia jakości ż
14% rabatu
71,95 zł
84,00 zł
niedostępny
Uniwersalna Lista kontrolna auditu wewnętrznego HACCP
Autor:
Wiśniewska Małgorzata
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Lista kontrolna jest narzędziem pracy auditora wewnętrznego każdego zakładu wdrażającego system HACCP i stanowi zbiór problemów, które należy rozważyć podczas oceny skuteczności funkcjonowania systemu.
Przedstawioną w niniejszym opracowaniu
14% rabatu
53,96 zł
63,00 zł
niedostępny
Obowiązek wdrażania systemów GMP, GHP i HACCP wynika z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225). Wdrożone systemy zapewnienia jakości będą działały skutecznie i prawidłowo, jeżeli będ
14% rabatu
62,95 zł
73,50 zł
niedostępny
Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Zgodnie z rozporządzeniem nr 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych oraz ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225). Funkcjonowanie systemu powinno być dokumentowane. Opracowanie przygotowane przez doświa
14% rabatu
107,92 zł
126,00 zł
niedostępny
Instruktaż prowadzenia Księgi HACCP z dokumentacją
Autor:
Wiśniewska Małgorzata
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Narzędzie pozwalające przedsiębiorcom samodzielnie opracować, wdrożyć i użytkować system kontroli HACCP w oparciu o wytyczne siedmiu zasad HACCP Kodeksu Żywnościowego oraz rozporządzenia nr 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych ora
14% rabatu
85,44 zł
99,75 zł
niedostępny
Instruktaż opracowania procedury auditu wewnętrznego HACCP z dokumentacją
Autor:
Wiśniewska Małgorzata
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Poradnik zawiera przykład procedury auditu wewnętrznego systemu HACCP mogący stanowić wzór do opracowania kolejnych procedur tego systemu. Autorka omawia każdy punkt procedury, prezentuje wzory wypełnionych formularzy. m.in.
a. program audi
19% rabatu
46,58 zł
57,75 zł
niedostępny
Głosy rewolucji żywnościowej
Autor:
Robbins John
Robbins Ocean
Wydawca:
Illuminatio
wysyłka: niedostępny
To solidna dawka wiedzy podana w przystępnej formie wywiadów z ekspertami do spraw żywienia.John Robbins - założyciel ruchu na rzecz zdrowej żywności - wraz z niezależnymi, bezstronnymi naukowcami i ekspertami od odżywiania, diet i chorób p
44% rabatu
22,52 zł
39,90 zł
niedostępny
Przemysł spożywczy prężnie sie rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i b
21% rabatu
46,40 zł
59,00 zł
niedostępny
Wydawnictwo WNT prezentuje pierwszy na polskim rynku Atlas rozbioru tusz zwierząt rzeźnych, w którym szczegółowo przedstawiono zasadniczy i uzupełniający rozbiór tusz wieprzowych, wołowych, cielęcych i baranich, a także podano wskaźniki uzy
21% rabatu
46,40 zł
59,00 zł
niedostępny
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|