W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mięsa drobiowego i przetworów drobiowych. Szczególną uwagę
25% rabatu
46,71 zł
61,95 zł
niedostępny
Książka wprowadza studentów kierunków technicznych wyższych uczelni w zagadnienia biochemii i mikrobiologii, a studentom biotechnologii przybliża termodynamikę i kinetykę zjawisk transportowych, reakcji enzymatycznych oraz wzrostu drobnoust
25% rabatu
51,27 zł
68,00 zł
niedostępny
Niniejszy tom 2 obejmuje zagadnienia:
- charakterystyka sacharydów, lipidów, białek
- właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się pożądanych sensorycznych cech produktów
- chemiczne i biochemiczne przemiany skła
25% rabatu
34,83 zł
46,20 zł
niedostępny
Chemia Żywności 2. Sacharydy, Lipidy i Białka
Autor:
Praca zbiorowa
Wydawca:
WNT
wysyłka: niedostępny
Chemia żywności jest intesywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet zycie człowieka.
25% rabatu
34,04 zł
45,15 zł
niedostępny
Chemia Żywności 3. Odżywcze i Zdrowotne właściw.
Autor:
Praca zbiorowa
Wydawca:
WNT
wysyłka: niedostępny
Chemia żywności jest intesywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet zycie człowieka.
25% rabatu
34,04 zł
45,15 zł
niedostępny
Książka poświęcona jest jakości, w tym bezpieczeństwu żywności, z punktu widzenia problematyki zarządzania jakością w przedsiębiorstwie przemysłu spożywczego. Oprócz podstaw teoretycznych zawiera wiele przykładów praktycznych, bazujących na
19% rabatu
47,58 zł
59,00 zł
niedostępny
Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Zawiera materiał nauczania w
15% rabatu
34,12 zł
40,30 zł
niedostępny
Technologia gastron. z towarozn. cz.2 Procner WSiP
Autor:
Flis Krystyna
Procner Aleksandra
Wydawca:
WSiP
wysyłka: niedostępny
Książka jest przeznaczona dla uczniów klas II technikum, zawód: technik żywienia, specjalność; technologia i organizacja żywienia. Została opracowana na podstawie programu nauczania P-41313-2/82 z dn. 20 X 1982 r. oraz instrukcji programowe
16% rabatu
33,84 zł
40,46 zł
niedostępny
Marketing produktów żywnościowych
Autor:
Domański Tomasz
Bryła Paweł
Wydawca:
PWE
wysyłka: niedostępny
Książka obejmuje problematykę marketingu produktów żywnościowych ze szczególnym uwzględnieniem branż: mleczarskiej, przetwórstwa mięsa i owocowo-warzywnej. Autorzy skupili uwagę na:
teoretycznych aspektach marketingu żywności,
strategiach
27% rabatu
43,51 zł
59,90 zł
niedostępny
W tomie 1 przedstawiono podstawowe wiadomości dotyczące m. in. rozwoju chemii żywności, budowy głównych surowców żywnościowych, a także szeroko pojętych funkcji, jakie w niej pełnią składniki mineralne, woda, barwniki, substancje zapachowe,
20% rabatu
50,43 zł
63,00 zł
niedostępny
Chemia żywności Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności t.3
Wydawca:
WNT
wysyłka: niedostępny
Charakterystyka odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności
Chemiczne i biologiczne właściwości witamin
Odżywcze i funkcjonalne cechy masła
Omówienie alergenów występujących w surowcach i produktach żywnościowych
25% rabatu
34,83 zł
46,20 zł
niedostępny
Książka zawiera :
- charakterystykę głównych źródeł żywności
- surowców przemysłu spożywczego
- produktów spożywczych i ich jakości
- operacje mechaniczne i termiczne
- operacje typu dyfuzyjnego
- procesy i operacje fizykochemiczne
- proce
20% rabatu
50,43 zł
63,00 zł
niedostępny
Nowoczesny podręcznik poświęcony zjawiskom wywoływanym przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych. Zadaniem mikrobiologii technicznej jest badanie i gromadzenie informacji o mikroorganizmach, wprowadzonych do procesów pr
22% rabatu
46,81 zł
59,90 zł
niedostępny
Chemia żywności jest intesywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet zycie człowieka.
20% rabatu
50,43 zł
63,00 zł
niedostępny
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|