nowość
Wyroby spożywcze specjalnego zastosowania
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
ISBN:
9788301238971
EAN:
9788301238971
oprawa:
Miękka
podtytuł:
Podział i badanie
format:
16.5x23.5cm
język:
polski
liczba stron:
382
rok wydania:
2024
(0) Sprawdź recenzje
22% rabatu
69,56 zł
Cena detaliczna:
89,00 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 64,48 zł
Opis produktu
To kolejna książka grupy naukowców z AGH poświęcona badaniu i ocenie jakości towarów handlowych – tym razem dotycząca grupy towarów z kategorii używki. Proces badania używek jest podstawowym elementem zapewnienia wymaganej jakości w ich produkcji. Zarówno producenci, jak i dystrybutorzy używek są zobowiązani do wprowadzenia na rynek towarów w pełni bezpiecznych i niezagrażających zdrowiu i życiu konsumentów. To uniwersalny przewodnik-kompendium po ujętych normami metodach badania i oceny jakości następujących grup używek, przeznaczonych do obrotu handlowego: - substancje psychoaktywne, - napoje alkoholowe (piwo, wina i miody pitne, napoje spirytusowe, destylaty rolnicze etc.), - kawa i herbata, - kakao, - tytoń, - przyprawy i inne.
Zaprezentowany szczegółowy opis wykonanych badań, nowoczesna aparatury, sposoby kontroli i interpretacji wyników, czyni tę książkę nowatorską i niezbędną lekturą dla wybranych grup specjalistów. Publikacja kierowana jest przede wszystkim do studentów technologii żywności, towaroznawstwa czy inżynierii produkcji, ale również do praktyków – pracowników działów kontroli jakości, technologów w przedsiębiorstwach oraz specjalistów wykorzystujących omawiane w książce towary itd.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|