Ekon. i prawo w hotelarstwie - podst. ekonom. REA
Autor:
Maria Wajgner
Renata Tylińska
Wydawca:
Rea
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788375441284
EAN:
9788375441284
oprawa:
oprawa: broszurowa
podtytuł:
Podstawy ekonomiczne i prawne w hotelarstwie. Technikum.
format:
16,5x23,5 cm
język:
polski
liczba stron:
304
rok wydania:
2009
(0) Sprawdź recenzje
10% rabatu
32,97 zł
Cena detaliczna:
36,60 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 32,94 zł
Opis produktu
PODSTAWY EKONOMICZNE I PRAWNE - podręcznik adresowany do uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa oraz uczących się w szkołach innego typu, zainteresowanych podstawami ekonomiczno-prawnymi. Książka omawia podstawowe zagadnienia z zakresu pojęć prawnych, ekonomicznych, prawa cywilnego, prawa gospodarczego, prawa pracy, ochrony środowiska. Wskazuje jak zastosować wiedzę teoretyczną przy rozwiązywaniu prostych problemów prawnych w branży hotelarsko-turystycznej.Niektóre treści przekazywane są czytelnikowi wprost, do innych dochodzi sam po wykonaniu ćwiczeń mających na celu ukształtowanie określonych umiejętności, postaw i zachowań, analizie tekstów zaczerpniętych z prasy hotelarskiej czy też załączonych aktów prawnych. Istotną zaletą podręcznika jest jego przejrzystość i prosta budowa. Podręcznik został napisany w oparciu o aktualną podstawę programową oraz standardy wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|