![]() Kuchnia w Europie doby nowożytnej jeść...
Autor:
Meyzie P.
Wydawca:
MOWIA WIEKI
wysyłka: niedostępny
ISBN:
978-83-86156-48-1
EAN:
9788386156481
oprawa:
miękka
format:
165x235
liczba stron:
276
rok wydania:
2013
(0) Sprawdź recenzje
25% rabatu
26,13 zł
Cena detaliczna:
34,99 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,13 zł
Opis produktuZasady bezpieczeństwa
Autor ze swadą kreśli obraz epoki wielkichzmian - od odkrycia Nowego Świata po Rewolucję Francuską - widzianychz perspektywy stołu. Przy stole tym protestancka asceza spotykałasię z frywolnością libertynów, a sztuka kulinarna - z wielką polityką.Jak kawa, herbata i czekolada zdobywały uznanie Europejczyków? Którędyrozprzestrzeniały się wpływy kuchni włoskiej i francuskiej? Gdziestołowali się dawni podróżni? Kiedy ukształtowały się tak dzisiaj hołubioneregionalne tradycje kulinarne? Jakimi produktami spożywczymisię kiedyś obdarzano, a jakie służyły za łapówki? To tylko kilka z wielupytań, na które można znaleźć odpowiedź w tej książce.Czytelnika polskiego przekładu z pewnością ucieszy, że autor, choć piszegłównie o Europie Zachodniej, nie pomija Rzeczypospolitej szlacheckiej.
x
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|