Okładka książki Kuchnia w Europie doby nowożytnej jeść...

Kuchnia w Europie doby nowożytnej jeść...

Autor: Meyzie P.
Wydawca: MOWIA WIEKI
wysyłka: niedostępny
ISBN: 978-83-86156-48-1
EAN: 9788386156481
oprawa: miękka
format: 165x235
liczba stron: 276
rok wydania: 2013
(0) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
25% rabatu
26,13 zł
Cena detaliczna: 
34,99 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,13
Autor ze swadą kreśli obraz epoki wielkichzmian - od odkrycia Nowego Świata po Rewolucję Francuską - widzianychz perspektywy stołu. Przy stole tym protestancka asceza spotykałasię z frywolnością libertynów, a sztuka kulinarna - z wielką polityką.Jak kawa, herbata i czekolada zdobywały uznanie Europejczyków? Którędyrozprzestrzeniały się wpływy kuchni włoskiej i francuskiej? Gdziestołowali się dawni podróżni? Kiedy ukształtowały się tak dzisiaj hołubioneregionalne tradycje kulinarne? Jakimi produktami spożywczymisię kiedyś obdarzano, a jakie służyły za łapówki? To tylko kilka z wielupytań, na które można znaleźć odpowiedź w tej książce.Czytelnika polskiego przekładu z pewnością ucieszy, że autor, choć piszegłównie o Europie Zachodniej, nie pomija Rzeczypospolitej szlacheckiej.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj