Towaroznawstwo i przechow. żywności ćw. FORMAT-AB
Autor:
Joanna Ewa Kowalska
Wydawca:
Format-AB
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788389184658
EAN:
9788389184658
oprawa:
oprawa: broszurowa
podtytuł:
Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów
format:
16,5x23,5 cm
język:
polski
liczba stron:
178
rok wydania:
2015
(0) Sprawdź recenzje
20% rabatu
20,86 zł
Cena detaliczna:
26,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,84 zł
Opis produktu
Ćwiczenia pomogą uczniom przygotować się do egzaminu z kwalifikacji T6. Sporządzanie potraw i napojów. Są świetnym powtórzeniem wiedzy i umiejętności obejmującym ocenę jakości żywności, ocenę towaroznawczą, ocenę organoleptyczną, klasyfikację żywności pod względem wartości odżywczej, trwałości, pochodzenia, jak i zastosowania kulinarnego oraz z zakresu metod utrwalania i znakowania środków spożywczych. Proponowane zadania utrwalają zasady dobrych praktyk przechowywania żywności, których przestrzeganie zachowuje jakość zdrowotną sporządzanych potraw i napojów.Dla nauczycieli są pomocą dydaktyczną, mogą też stać się inspiracją do opracowania własnych ćwiczeń.Na końcu każdego rozdziału zbioru ćwiczeń znajduje się słowniczek ABC wyjaśniający trudniejsze terminy użyte w zadaniach.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|