Okładka książki Polskie mięso czyli jak zostałem weganinem...

Polskie mięso czyli jak zostałem weganinem...

Autor: Kapela Jaś
wysyłka: 48h
ISBN: 978-83-65853-68-4
EAN: 9788365853684
oprawa: miękka ze skrzydełkami
podtytuł: Jak zostałem weganinem i przestałem się bać
format: 210x135x30mm
język: polski
liczba stron: 336
rok wydania: 2023
(0) Sprawdź recenzje
41% rabatu
20,58 zł
Cena detaliczna: 
34,90 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,54

Opis produktu

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w
ubojni, by u źrodeł zobaczyć w jakich warunkach żyją hodowlane kury, i jak są poźniej
przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w
Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami
dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańcow.
Wreszcie wyruszył śladem aktywistow do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się jak ważne jest
zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.
Polskie mięso to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także
poruszająca historia jedzenia - tego jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat. Autor
w pasjonujący sposob przytacza literaturę, rozmowy z ekspertami, ale i historię znajomych, by
nakreślić możliwie jak najszerszy obraz polskiego mięsa.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj