Prawo żywnościowe w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej
Autor:
Taczanowski Maciej
Wydawca:
Wolters Kluwer
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788376016672
EAN:
9788376016672
oprawa:
Miękka
format:
16.7x24.0cm
język:
polski
liczba stron:
296
rok wydania:
2009
(0) Sprawdź recenzje
20% rabatu
41,83 zł
Cena detaliczna:
52,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,83 zł
Opis produktu
Podręcznik omawia podstawowe zagadnienia prawa żywnościowego, jego historię i miejsce w polskim systemie prawa, a także zagadnienia szczegółowe, przede wszystkim wymagania dotyczące jakości środków spożywczych, higieny ich produkcji i obrotu, znakowania oraz urzędowej kontroli żywności.
Obowiązujące w Polsce prawo żywnościowe przedstawia całościowo jako jeden system norm prawnych, zbudowany na gruncie wzajemnie uzupełniających się przepisów polskich i wspólnotowych.
Adresaci:
Książka jest adresowana do studentów kierunków studiów stacjonarnych i niestacjonarnych oraz różnego rodzaju form kształcenia podyplomowego z dziedziny zarządzania produkcją i dystrybucją żywności. Szczególnie dotyczy to osób mających zamiar objąć lub już piastujących stanowisko pracy związane z wewnętrzną kontrolą jakości. Skorzystać z tej książki mogą również radcowie prawni i reprezentanci innych zawodów prawniczych.
Stan prawny na 1 lipca 2009 roku
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|