O sztuce kulinarnej
Autor:
Apicjusz
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe UMK
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788323109266
EAN:
9788323109266
oprawa:
Miękka
podtytuł:
Ksiąg dziesięć
format:
14.5x21.0cm
język:
polski
liczba stron:
314
rok wydania:
2012
(0) Sprawdź recenzje
14% rabatu
20,56 zł
Cena detaliczna:
24,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,56 zł
Opis produktu
Tekst, przekład i komentarz Ireneusz Mikołajczyk i Sławomir Wyszomirski.
Szczęśliwie zachowane do naszych czasów dziełko pod tytułem "De re coquinaria", którego autorstwo przypisuje się Apicjuszowi, pod wieloma względami jest utworem niezwykłym i cennym dla współczesnego badacza starożytnej sztuki kulinarnej. Już sam fakt, iż jest ono jedyną książką kucharską spośród wielu, jakie znane były światu antycznemu w kręgu kultury śródziemnomorskiej, czyni je bezcennym zabytkiem piśmiennictwa rzymskiego.
Fragment wstępu
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|