Poradnik metodyczny do przedmiotu zasady żywienia ukierunkowany jest na przypomnienie celów nauczania tego przedmiotu zawodowego oraz wskazanie najlepszej drogi do ich osiągnięć. Służy pomocą w posługiwaniu się podręcznikiem, z którym stano
32% rabatu
10,14 zł
15,00 zł
niedostępny
Żywność pełna kłamstw. Jak przemysł spożywczy...
Autor:
Hans-Ulrich Grimm
Wydawca:
Vital
wysyłka: niedostępny
Jedzenie jest jedną z głównych potrzeb człowieka. Bez niego organizm ludzki nie może prawidłowo się rozwijać i funkcjonować. Robiąc zakupy w supermarkecie, wierzymy, że znajdziemy tam szeroki wybór zdrowych produktów spożywczych. Jednak to
39% rabatu
27,20 zł
44,40 zł
niedostępny
Charakterystyka odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności
Chemiczne i biologiczne właściwości witamin
Odżywcze i funkcjonalne cechy masła
Omówienie alergenów występujących w surowcach i produktach żywnościowych
25% rabatu
35,43 zł
47,00 zł
niedostępny
W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i substancji skażających na szeroko rozumianą jakość produktów żywn
25% rabatu
34,69 zł
46,00 zł
niedostępny
Przemysł tytoniowy w Polsce w okresie pierwszego planu pięcioletniego
Autor:
Synowiec Andrzej
Wydawca:
Historia Iagellonica
wysyłka: niedostępny
Przemysł tytoniowy w Polsce w okresie pierwszego planu pięcioletniego w latach 1956-1960.
19% rabatu
24,20 zł
30,00 zł
niedostępny
Technologia gastronom. z towar. Gastronomia REA
Autor:
Małgorzata Konarzewska
Wydawca:
WSiP
wysyłka: niedostępny
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Prezentuje wiedzę z zakresu be
17% rabatu
38,55 zł
46,50 zł
niedostępny
Część 1. podręcznika zawiera: wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawa żywnościowego, systemów jakości GMP, GHP, HACCP, objaśnia procesy technologiczne, omawia zioła i przyprawy, tłuszcze, warzywa, ziemniaki,
20% rabatu
33,59 zł
41,80 zł
niedostępny
W podręczniku przedstawiono podstawowe wiadomości o składzie i funkcjach komórki, energetyce i katalizie przemian biochemicznych oraz o koenzymach, witaminach i związkach pokrewnych. Przedstawiono w nim, w ujęciu zgodnym ze współczesną wied
20% rabatu
50,43 zł
63,00 zł
niedostępny
Zajęcia techniczne w gimnazjum. Zdrowie na talerzu
Autor:
Kulczyńska Maria
Stasiak Renata
Wydawca:
Stan Pol
wysyłka: niedostępny
Podręcznik z ćwiczeniami będzie pomocny w przyswojeniu wiedzy o żywieniu oraz zapozna z technikami sporządzania potraw z różnych grup produktów. Do utrwalenia wiadomości posłużą zawarte w drugiej części podręcznika ćwiczenia, również te pra
14% rabatu
22,48 zł
26,25 zł
niedostępny
Do 2 wydania poradnika wprowadzono zagadnienia zastosowań programów komputerowych do obliczeń bilansowych. Obliczenia komputerowe obiegów chłodniczych, pozwalają na wielowariantowość doboru urządzeń i elementów instalacji chłodniczych. W zw
31% rabatu
78,95 zł
115,00 zł
niedostępny
Zarządzanie jakością jest bardzo obszernym i złożonym zagadnieniem. Obejmuje wszystkie sfery przedsiębiorstw. Ogólne standardy zarządzania jakością są uniwersalne, jednak sposób ich wdrażania i funkcjonowania zależy od specyfiki branży, a t
32% rabatu
26,61 zł
39,00 zł
niedostępny
Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do...
Autor:
Hans-Ulrich Grimm
Wydawca:
Vital
Studio Astropsychologii
wysyłka: niedostępny
Każdemu człowiekowi zdarzyło się przynajmniej raz w życiu przeczytać informacje podane na etykiecie kupowanego przez niego produktu. Szczególnie ciekawą lekturą w takich chwilach bywa skład pozornie nieskomplikowanych specjałów branży spoży
39% rabatu
23,84 zł
39,30 zł
niedostępny
Prawidłowa identyfikacja zagrożeń, ich poznanie i świadome panowanie nad nimi stanowi podstawę zarządzania bezpieczeństwem żywności w przemyśle spożywczym.
Książka prezentuje katalog wybranych zagrożeń – autorzy dokonali podziału na zagroż
14% rabatu
62,95 zł
73,50 zł
niedostępny
Praktyczny poradnik wdrażania systemu HACCP
Autor:
Turlejska Halina
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Książka ma za zadanie przybliżyć problematykę związaną z zapewnieniem bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. W publikacji zwrócono szczególną uwagę na praktyczną realizację zasad GMP/GHP oraz wdrażanie systemu HACCP będących podstawowymi narz
14% rabatu
70,15 zł
81,90 zł
niedostępny
Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Stale pogłę
25% rabatu
36,95 zł
49,00 zł
niedostępny
GMP GHP i HACCP w hurtowniach i sklepach mięsnych
Autor:
Witkowska Halina
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
W opracowaniu przedstawiono najważniejsze informacje z zakresu systemów jakości dotyczących bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, tj. GMP/GHP i HACCP, przeznaczone przede wszystkim dla małych hurtowni i sklepów mięsnych. Intencją autorki był
14% rabatu
61,15 zł
71,40 zł
niedostępny
Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP Sklep spożywczy
Autor:
Jackiewicz Barbara
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Od dnia 1 maja 2004 r. kierujący sklepem spożywczym ma obowiązek wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP. Warunkiem wstępnym do opracowania i wdrażania zasad systemu HACCP są zasady dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej GMP/GHP, które
14% rabatu
70,15 zł
81,90 zł
niedostępny
Wzorcowa Księga GMP GHP z dokumentacją
Autor:
Wiśniewska Małgorzata
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Podstawowym warunkiem wdrożenia skutecznego systemu HACCP jest wcześniejsze wdrożenie i stosowanie zasad dobrej praktyki produkcyjnej GMP i dobrej praktyki higienicznej GHP jako warunku wstępnego wszystkich systemów zapewnienia jakości żywn
14% rabatu
68,48 zł
79,95 zł
niedostępny
Celem opracowania dobrej praktyki higienicznej jest prowadzenie obrotu artykułami spożywczymi w należytych warunkach sanitarnych i higienicznych zapewniających właściwą jakość zdrowotną wprowadzanych do obrotu środków spożywczych. W pierwsz
14% rabatu
64,75 zł
75,60 zł
niedostępny
Poradnik wdrażania HACCP w małych zakładach produkcji, przetwórstwa i obrotu mięsem
Autor:
Witkowska Halina
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
Poradnik wdrażania HACCP przeznaczony jest głównie dla małych zakładów zajmujących się produkcją (rzeźnie), przetwarzaniem (przetwórnie) i obrotem produktami mięsnymi (hurtownie, sklepy). Składa się z trzech części, w których zawarto wiele
14% rabatu
80,94 zł
94,50 zł
niedostępny
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|