Okładka książki Zasady żywienia Poradnik metodyczny
Poradnik metodyczny do przedmiotu zasady żywienia ukierunkowany jest na przypomnienie celów nauczania tego przedmiotu zawodowego oraz wskazanie najlepszej drogi do ich osiągnięć. Służy pomocą w posługiwaniu się podręcznikiem, z którym stano
32% rabatu
10,14
15,00 zł
niedostępny
Okładka książki Żywność pełna kłamstw. Jak przemysł spożywczy...
Jedzenie jest jedną z głównych potrzeb człowieka. Bez niego organizm ludzki nie może prawidłowo się rozwijać i funkcjonować. Robiąc zakupy w supermarkecie, wierzymy, że znajdziemy tam szeroki wybór zdrowych produktów spożywczych. Jednak to
39% rabatu
27,20
44,40 zł
niedostępny
Opakowanie Chemia żywności tom 3
Chemia żywności tom 3
Wydawca: WNT
wysyłka: niedostępny
Charakterystyka odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności Chemiczne i biologiczne właściwości witamin Odżywcze i funkcjonalne cechy masła Omówienie alergenów występujących w surowcach i produktach żywnościowych
25% rabatu
35,43
47,00 zł
niedostępny
Opakowanie Chemia żywności tom 1
Chemia żywności tom 1
Wydawca: WNT
wysyłka: niedostępny
W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i substancji skażających na szeroko rozumianą jakość produktów żywn
25% rabatu
34,69
46,00 zł
niedostępny
Okładka książki Przemysł tytoniowy w Polsce w okresie pierwszego planu pięcioletniego
Przemysł tytoniowy w Polsce w okresie pierwszego planu pięcioletniego w latach 1956-1960.
19% rabatu
24,20
30,00 zł
niedostępny
Okładka książki Technologia gastronom. z towar. Gastronomia  REA
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Prezentuje wiedzę z zakresu be
17% rabatu
38,55
46,50 zł
niedostępny
Okładka książki Technologia gastr. z towar.. 1 ZSZ REA-WSiP
Część 1. podręcznika zawiera: wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawa żywnościowego, systemów jakości GMP, GHP, HACCP, objaśnia procesy technologiczne, omawia zioła i przyprawy, tłuszcze, warzywa, ziemniaki,
20% rabatu
33,59
41,80 zł
niedostępny
Okładka książki Podstawy biochemii
Podstawy biochemii
Wydawca: WNT
wysyłka: niedostępny
W podręczniku przedstawiono podstawowe wiadomości o składzie i funkcjach komórki, energetyce i katalizie przemian biochemicznych oraz o koenzymach, witaminach i związkach pokrewnych. Przedstawiono w nim, w ujęciu zgodnym ze współczesną wied
20% rabatu
50,43
63,00 zł
niedostępny
Okładka książki Zajęcia techniczne w gimnazjum. Zdrowie na talerzu
Podręcznik z ćwiczeniami będzie pomocny w przyswojeniu wiedzy o żywieniu oraz zapozna z technikami sporządzania potraw z różnych grup produktów. Do utrwalenia wiadomości posłużą zawarte w drugiej części podręcznika ćwiczenia, również te pra
14% rabatu
22,48
26,25 zł
niedostępny
Okładka książki Technika chłodnicza dla praktyków Przechowalnictwo żywności
Do 2 wydania poradnika wprowadzono zagadnienia zastosowań programów komputerowych do obliczeń bilansowych. Obliczenia komputerowe obiegów chłodniczych, pozwalają na wielowariantowość doboru urządzeń i elementów instalacji chłodniczych. W zw
31% rabatu
78,95
115,00 zł
niedostępny
Okładka książki Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym
Zarządzanie jakością jest bardzo obszernym i złożonym zagadnieniem. Obejmuje wszystkie sfery przedsiębiorstw. Ogólne standardy zarządzania jakością są uniwersalne, jednak sposób ich wdrażania i funkcjonowania zależy od specyfiki branży, a t
32% rabatu
26,61
39,00 zł
niedostępny
Okładka książki Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do...
Każdemu człowiekowi zdarzyło się przynajmniej raz w życiu przeczytać informacje podane na etykiecie kupowanego przez niego produktu. Szczególnie ciekawą lekturą w takich chwilach bywa skład pozornie nieskomplikowanych specjałów branży spoży
39% rabatu
23,84
39,30 zł
niedostępny
Okładka książki HACCP Katalog zagrożeń biologicznych, fizycznych i chemicznych
Prawidłowa identyfikacja zagrożeń, ich poznanie i świadome panowanie nad nimi stanowi podstawę zarządzania bezpieczeństwem żywności w przemyśle spożywczym. Książka prezentuje katalog wybranych zagrożeń – autorzy dokonali podziału na zagroż
14% rabatu
62,95
73,50 zł
niedostępny
Okładka książki Praktyczny poradnik wdrażania systemu HACCP
Książka ma za zadanie przybliżyć problematykę związaną z zapewnieniem bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. W publikacji zwrócono szczególną uwagę na praktyczną realizację zasad GMP/GHP oraz wdrażanie systemu HACCP będących podstawowymi narz
14% rabatu
70,15
81,90 zł
niedostępny
Opakowanie Chemia żywności tom 2
Chemia żywności tom 2
Wydawca: WNT
wysyłka: niedostępny
Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Stale pogłę
25% rabatu
36,95
49,00 zł
niedostępny
Okładka książki GMP GHP i HACCP w hurtowniach i sklepach mięsnych
W opracowaniu przedstawiono najważniejsze informacje z zakresu systemów jakości dotyczących bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, tj. GMP/GHP i HACCP, przeznaczone przede wszystkim dla małych hurtowni i sklepów mięsnych. Intencją autorki był
14% rabatu
61,15
71,40 zł
niedostępny
Okładka książki Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP Sklep spożywczy
Od dnia 1 maja 2004 r. kierujący sklepem spożywczym ma obowiązek wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP. Warunkiem wstępnym do opracowania i wdrażania zasad systemu HACCP są zasady dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej GMP/GHP, które
14% rabatu
70,15
81,90 zł
niedostępny
Okładka książki Wzorcowa Księga GMP GHP z dokumentacją
Podstawowym warunkiem wdrożenia skutecznego systemu HACCP jest wcześniejsze wdrożenie i stosowanie zasad dobrej praktyki produkcyjnej GMP i dobrej praktyki higienicznej GHP jako warunku wstępnego wszystkich systemów zapewnienia jakości żywn
14% rabatu
68,48
79,95 zł
niedostępny
Opakowanie Dobra praktyka higieniczna w sklepie spożywczym i hurtowni
Celem opracowania dobrej praktyki higienicznej jest prowadzenie obrotu artykułami spożywczymi w należytych warunkach sanitarnych i higienicznych zapewniających właściwą jakość zdrowotną wprowadzanych do obrotu środków spożywczych. W pierwsz
14% rabatu
64,75
75,60 zł
niedostępny
Okładka książki Poradnik wdrażania HACCP w małych zakładach produkcji, przetwórstwa i obrotu mięsem
Poradnik wdrażania HACCP przeznaczony jest głównie dla małych zakładów zajmujących się produkcją (rzeźnie), przetwarzaniem (przetwórnie) i obrotem produktami mięsnymi (hurtownie, sklepy). Składa się z trzech części, w których zawarto wiele
14% rabatu
80,94
94,50 zł
niedostępny
Liczba wyświetlanych pozycji:
3
4
5
6
7
8
Idź do strony:
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj